Дермални филъри: една от най-търсените естетични процедури

Поставянето на дермални филъри е една от най-популярните инжекционни процедури. Повече от 1 милион мъже и жени годишно се подлагат на такава процедура. Дали за коригиране на белези на стареенето, каквито са бръчиците, или с цел придаване обем там, където се е загубил, за контуриране и омекотяване чертите на лицето (коригиране формата на брадичката, овала на лицето, скулите), за неоперативна ринопластика, коригиране на белези, тя води до ефективно придаване на по-свеж вид.

Резултатите са видими веднага, процедурата е кратка, а ефектът трае от 6 месеца до 2 години в зависимост от използвания продукт, зоната на приложение и самата манипулация.  Възстановителният период е изключително кратък. След това продуктът постепенно и съвсем естествено се абсорбира от организма.

Всичко това прави процедурата привлекателна и търсена.

Всеки дермален филър е формулиран с конкретна плътност и текстура, съобразено с дълбочината, на която ще се инжектира, т.е. определен филър е предназначен за конкретна зона от лицето.

Преди поставянето на филър е необходимо да се извърши консултация със специалист. По време на консултацията ще може да споделите своите желания и очакван резултат за конкретна зона или за цялото лице. Ще се разгледа Вашата медицинска история, подробно ще Ви бъде обяснено в какво се състои процедурата и кое би било най-подходящо за Вас и Вашите черти на лицето, какво да предприемете преди процедурата и какво да очаквате след това.

Преди процедурата ще Ви бъде поставена локална анестезия с цел максимален комфорт. След това се преминава към инжектирането на необходимото количество продукт в специфичната зона, като се използва най-подходящата техника спрямо Вашите индивидуални особености и очаквания. Възможно е да има синини и лек оток, които са временни. За постигане на оптимално добри резултати поставянето на филъра се извършва в две или повече последователни процедури с определен интервал.

 

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Филъри за косопад

Алопецията или косопадът е често срещан проблем както при мъжете, така и при жените. Най-честите причини за това състояние са напреднала възраст, продължителен стрес, хронична умора, прием на някои медикаменти,

Прочети повече

Какви са най-добрите методи за лечение на хиперпигментация?

Хиперпигментацията е общо състояние на кожата, при което на определени области се появяват по-тъмни петна, поради прекомерното производство на меланин. Това състояние може да бъде причинено от различни фактори като

Прочети повече