Запазване на индивидуалността с подмладяващи апаратни процедури

След определена възраст по кожата се наблюдават признаци на стареене и промени като :

  • Различни пигментни проблеми, като тъмни петна вследствие възпаление или прекомерно слънчево излагане.
  • Формиране на бръчици, поради хиперкинетична мускулатура на лицето и мимиките, дехидратация, както и поради загуба на ключовия за здравината на кожата колаген.
  • Загуба на обем, загуба на еластичност.

Разполагаме с най-иновативните медицински апарати, с които постигаме най-добрите резултати за кожата.

Ето кои са най-търсените:

Лазерен пилинг:

Процедурта е позната още като фраксел. Извършва се с цел подмладяване на кожата, заличават се фини и дълбоки бръчки, пигментни петна. Също така лазерния пилинг се използва за за заличаване на средно-дълбоки и дълбоки белези, включително белези от секцио. Самата процедура представлява контролирано изгаряне на дермата, с цел обновяване на кожата в най-дълбоките слоеве, след което следва възстановителен период от около седмица до две. След процедурата е задължително да се използва слънцезащита spf 50, както и да се избягва слънцето с цел минимизиране риска от хиперпигментация. Затова тази процедура се извършва само през зимните месеци.

Лазерно фотоподмладяване:

Процедурата има за цел стимулирането на колагена и еластина в дълбочина.енергията, която използва vbeam, предизвиква загряване на тъканта и следователно – контролирана термична увреда. Това инициира оздравителен процес и регенерация, която помага на кожата да замени загубените колаген и еластин с нови. Процедурата е с изключително кратък възстановителен период (от 20 мин. До 72 ч.), свързан със зачервяване на кожата. При тази процедура отново е задължително използването на  spf 50 и избягването на слънчеите лъчи, затова се препоръчва извършването ѝ само през студените месеци.

Премахване на пигментации и капиляри:

Премахването на пигментни петна и капиляри най-често се извършва с лазер. При тези процедури се изстрелва лазерен лъч, светлината се поема от кожата и се трансформира в топлина, която съответно разрушава меланина при пигментациите или причинява скъсване на капилярните стени. Ето защо тази процедура се извършва само през есенно-зимния период и отново изисква повишено внимание към слънцезащитата.

Извършването на всяка дермато-естетична процедура е сложен процес и винаги започва с обстоен преглед за общото здраве и състояние на кожата. 

Нека не забравяме, че основните причини за стареенето са възрастта, гените, слънцето, тютюнопушенето, замърсения въздух, стрес, неправилно хранене и прекомерна употреба на алкохол, гравитацията, която оказва своето въздействие върху тъканите ни през целия ни живот.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Филъри за косопад

Алопецията или косопадът е често срещан проблем както при мъжете, така и при жените. Най-честите причини за това състояние са напреднала възраст, продължителен стрес, хронична умора, прием на някои медикаменти,

Прочети повече

Какви са най-добрите методи за лечение на хиперпигментация?

Хиперпигментацията е общо състояние на кожата, при което на определени области се появяват по-тъмни петна, поради прекомерното производство на меланин. Това състояние може да бъде причинено от различни фактори като

Прочети повече