За какво друго помага ботокса освен за мимически бръчки?

Ботулиновият токсин е невротоксин – най-силният познат на Земята. Неговото действие се изразява в блокиране предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. Това води до мускулна релаксация и означава, че мускулът не се съкращава и не може да набръчква кожата, която се намира отгоре. По тази причина е определен за най-добрият нехирургичен метод за третиране на мимическите бръчки в областта на челото, около очите, междувеждието и някои други области на лицето.

Днес ботулиновият токсин намира широко приложение освен в справянето с мимическите бръчки, така и при третиране на състояния като хиперхидроза, бруксизъм, корекция на венечна усмивка и брадичка.

Хиперхидрозата е състояние, при което наблюдаваме обилно потене, което се дължи на свръхактивност на потните жлези. Причините за състоянието могат да бъдат различни фактори като стрес, физическо натоварване, ендокринни заболявания, наследственост и други. Бива два основни типа – генерализирана и локализирана форма. При генерализирана потенето засяга цялата повърхност на тялото, докато при локализираната засегнатите области са подмишници, длани и ходила. Ние се борим именно срещу локализираната.
Най-ефективното решение за справяне с хиперхидрозата е чрез инжектиране на ботулинов токсин като преди процедурата се извършва т.нар. йоден тест, с който определяме най-засегнатите участъци. Ботоксът инжектираме чрез множество убождания. Ефектът започва след няколко дни, като се забелязва драстично намаляване на потенето. Продължителността му е от половин до 1 година.

Бруксизмът е състояние, при което на лице е неволево стискане на зъбите през деня или през нощта по време на сън. Дължи се на съкращението на двата масетера (mm. massetri), които осигуряват придвижването на долната към горната челюст. Симптомите на бруксизъм са сутрешна скованост на челюстта, главоболие, нарушаване емайла на зъбите и уголемяване на масетерите, които стават видими както при стискане, така и в покой.
Инжектирането на ботулинов токсин в зоната е успешно лечение на бруксизъм и стискане на зъби, като релаксира двата мускула, при което намалява тяхната сила. По този начин се блокира неволевото им съкращение. Процедурата по поставяне на ботокс в дъвкателните мускули е безболезнена, а точките на инжектиране най-често са 2. Продължителността на ефекта варира между 4 и 8 месеца.

Корекция на венечна усмивка


Гингивалната усмивка е състояние, при което при усмихване се открива цялата зъбна корона на горните резци, както и част от венеца. Това се дължи на хиперактивност на мускулите, които регулират това движение.

Корекция на брадичка

Ботокс в брадичката се използва при пациенти, които неволево бръчкат своята брадичка по време на разговор или в покой. По кожата се наблюдават малки дупчици, като това състояние наподобява “портокалова кора”.

В Dermal Lase предлагаме професионални услуги за поставяне на ботокс, а нашите дерматолози ще ти предоставят персонализиране лечение, съобразено с твоите нужди. 
Запази час сега или разгледай нашите промоционални цени за процедурите за поставяне на бутолинов токсин.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии