Лечение на гъбички по ноктите (онихомикоза) с Nd:YAG лазер

Лазерно лечение  на онихомикоза (гъбички по ноктите)

Онихомикозата е хронично заболяване, водещо до разрушаване на плочката на ноктите, което се причинява от дерматофити, дрожди и плесени.

Как да я разпознаем?

Инфекцията започва най-често като белезникаво или жълтеникаво петно по повърхността на нокътя, а с разпространяването на процеса, потъмнява и може да стане кафеникав, до черен на цвят. По-късно нокътната плочка задебелява и става чуплива.

Какво представлява лазерното лечение на гъбички по ноктите?

Осъществява се Nd:YAG лазер с дължина на вълната 1064 nm. По време на третирането лазерният лъч преминава през повърхността на нокътната плочка и достига до нейната основа. Там той се поглъща от пигмента на гъбичката, трансформира се в топлина и потиска развитието й.

Може ли да се комбинира с друг вид лечение?

Лазерното лечение на онихомикоза обикновено се комбинира с локално и/или перорално лечение, като това се уточнява предварително с дерматолог.

Какво се усеща по време на процедурата?

Усеща се затопляне до леко парене. При дискомфорт се правят паузи.

Колко процедури са необходими и през какъв интервал?

Необходими са между 1 и 5 процедури средно, в зависимост от тежестта на гъбичната инфекция, с интервал от 4 до 6 седмици.

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация на тел. 0888 0 666 51

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии
beautiful girl with black dress

CO2 премахване на кожни образувания и Vbeam

Поради една или друга причина, появата на кожни образувания е все по-често срещана. За щастие обаче, съвременните лазерни технологии предлагат много минимално инвазивни и безболезнени решения за премахването им. Научете

Прочети повече
Two beautiful women posing outdoors

Криолиполиза с Cooltech Define

Ако търсите бързи и видими промени във външния вид чрез редуциране на теглото, подобряване състоянието на кожата, поради намален целулит, в проблемните зони, където често се трупат мазнини, като корема,

Прочети повече
Laser facial treatment

Лазерно подмладяване

Laser Genesis – неаблативно лазерно подмладяване Все по-популярно е използването на лазерни технологии за подобряване на външния вид на кожата. Тези процедури се извършват с цел намаляване на видимите следи

Прочети повече