Най-честите въпроси за процедурата химичен пилинг

НЕОБХОДИМА ЛИ Е СПЕЦИАЛНА ПОДГОТОВКА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ХИМИЧЕН ПИЛИНГ?

Химичният  пилинг не изисква специална подготовка на кожата. Въпреки това е възможно по време на консултацията, предшестваща пилинга, да получите конкретни съвети за поддържане на кожата от лекуващия си лекар. Той може да препоръча и използването на определен лечебен или козметичен продукт до момента на процедурата.

НЕОБХОДИМИ ЛИ СА ГРИЖИ ЗА КОЖАТА СЛЕД ПИЛИНГ?

След процедурата, кожата става значително по-чувствителна, което налага спeцифични грижи за нея до момента на пълното й възстановяване. Този период протича по различен начин – в зависимост от дълбочината на пилинга.

При повърхностния пилинг кожата е леко до умерено зачервена в период между няколко часа до 1 денонощие след процедурата. Постепенно зачервяването избледнява и настъпва излющване на повърхностния слой от мъртви клетки, образували се в резултат на извършената процедура.

При  дълбокия пилинг непосредствено след процедурата кожата е умерено зачервена и постепенно се уплътнява, като до 48 часа се наблюдава образуване на червено-кафеникава кора, която постепенно се напуква и излющва от повърхността на кожата под формата на люспи.

Независимо от дълбочината на пилинга е важно през целия възстановителен период да се нанася слънцезащитен крем с максимално висок фактор. За по-бързото възстановяване на кожата след самата процедура може да нанасяте епителизиращ крем.

 Как протича процедурата ?

На първи етап се почиства лицето и постепенно се третират избраните зони. Последващ етап е неутрализация на пилинга с друг агент. Накрая се поставя фотозащитен продукт. Продължителността на интервенцията е около 15-20 мин.

БОЛЕЗНЕН ЛИ Е ПИЛИНГЪТ?

Усещането на пациента по време на пилинга е парене, затопляне и дискомфорт, който не е болезнен. Когато пилингът е извършен от опитен дерматолог, процедурата е с изключително нисък риск от странични ефекти. 

КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ИЗПОЛЗВА СЛЕД НЕЯ ?

Изключително важно след процедурата, е прилагането на фотозащитни средства с висок фактор и многократно хидратиране на кожата. Използването на фотозащита поне един месец, ще гарантира да не се появят хиперпигментации, като вида на текстурата и фактора на защита се преценява от дерматолога. 

КОЛКО Е ВРЕМЕТО ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ?

Времето за възстановяване след пилинг зависи от вида му:

  • При повърхностния пилинг възстановителният период е кратък – около един ден след процедурата започва отпадането на повърхностния кожен слой, с продължителност до 4 дни.
  • При средния пилинг възстановяването е по-дълго, поради засягането на по-дълбок слой от кожата: 5-6 дни, като няма органичения в ежедневието на пациентите.

Заповядайте на консултация в Dermal Lase Center, където нашите специалисти ще Ви извършат индивидуална консултация и ще Ви насочат към пилинга, подходящ за нуждите на вашата кожа.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии