5 реалистични начина за редуциране на целулита – част 2

Продължаваме темата за постижимите методи за редуциране на целулита:

4. Глезете се

Грижата за себе си винаги трябва да бъде наш приоритет. Понякога обаче ежедневието ни е толкова натоварено, че тя бива изтласкана много назад в списъка ни със задачи. Отделете време в графика си само за себе си. Кортизолът, хормонът, който тялото ни произвежда, когато сме подложени на стрес, е основен фактор мастните клетки да „завземат” точно тези зони, в които обикновено се натрупва целулит. Правилното управление на стреса ще доведе до намаляване на кортизола и в крайна сметка – и до намаляване появата на целулит. Запишете час за масаж при терапевт или си направете домашно спа. Вземете си хубава вана, след което масажирайте тялото с любимия си лосион за тяло. Всички тези дейности спомагат за минимизиране на целулита в резултат на стимулацията, която те предизвикват върху лимфната система.

5. Естетични процедури

Упоритият целулит не може да се премахне без помощ отвън. Имайте предвид, че повечето хора го имат и дори да сте със слабо и здраво тяло, също може да страдате от известно количество „портокалова кожа”. Медицинската естетика не трябва да се разглежда като последен „пристан”, а като полезен помощник за справянето с целулита и за постигането на желаното тяло.

Процедурата за редуциране на целулита с Venus Legacy е нехирургична, безболезнена, изисква около 30 мин. и е без възстановителен период. Най-важното – гарантира дълготрайни резултати при спазване протокола на лечение. Технологията на Венус Легаси се базира на комбинираното действие на мултиполярна радиочестота и пулсиращи електромагнитни полета, което генерира топлина под повърхността на кожата. Този процес води до намаляване обема на мастните клетки, като същевременно увеличава производството на колагенови и еластинови влакна под кожата. В същото време регулируемо импулсно засмукване (известно като VariPulse ™) нежно издърпва кожата нагоре, като позволява на енергията да навлезе по-дълбоко в кожата, което прави процедурата ефективна и комфортна. Мощната технология води до  контуриране и стягане на тялото и намаляване на целулита. Повечето хора виждат видимо подобрение едва след няколко терапии.

Може да запазите час за безплатна консултация за процедурите с Венус Легаси с дерматолозите от Dermal Lase Center – те са на разположение да отговорят на всички ваши въпроси.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Филъри за косопад

Алопецията или косопадът е често срещан проблем както при мъжете, така и при жените. Най-честите причини за това състояние са напреднала възраст, продължителен стрес, хронична умора, прием на някои медикаменти,

Прочети повече

Какви са най-добрите методи за лечение на хиперпигментация?

Хиперпигментацията е общо състояние на кожата, при което на определени области се появяват по-тъмни петна, поради прекомерното производство на меланин. Това състояние може да бъде причинено от различни фактори като

Прочети повече