5 реалистични начина за редуциране на целулита – част 1

Целулит – онази упорита мастна тъкан, която създава бучки и неравности под кожата, засяга 80-90% от жените и 10% от мъжете. Целулитът се появява вследствие взаимодействието между съединителната тъкан в дермалния слой на кожата и мастните клетки, намиращи се под него. Мастните натрупвания притискат и изкривяват тази тъкан, а това води до свиване или скъсяване на тъканните корди. В резултат – кожата се деформира и се появява целулит. Обикновено той започва да се образува след пубертета в области като корема, бедрата и задните части. Новите световни тенденции, налагащи позитивно отношение към тялото, ни помагат да възприемаме целулита все по-нормално. Та нали именно несъвършенствата ни правят хора. И все пак, на всички ни се иска да ограничим неговата поява, особено сега, в разгара на лятото! Ето и пет реалистични начина за постигането на тази цел:

1. Спрете пушенето

Няма да изброяваме всички рискове за здравето, свързани с тютюнопушенето тук – запознати сме с тях. Отказването от дори само един вреден навик ще подобри качеството на живота ни. Това се отнася и за външния ни вид. Пушенето е сред основните причинители на преждевременното стареене, бръчките, акнето и натрупването на тегло. Добрата новина е, че след спирането на цигарите настъпва подобрение във всяко от гореизброениете състояния. Тъй като тютюнопушенето е пряко свързано с увеличената предразположеност на тялото към натрупване на мастни клетки, отказването от него може също така да намали появата на целулит.

2. Преосмислете начина си на хранене

Въпреки че слабото тяло не е гаранция за липса на целулит, спазването на здравословна диета може да намали значително появата му. Това е така, защото метаболизмът функционира най-добре, когато се храним правилно. По този начин е по-малко вероятно да задържаме излишна мастна тъкан и други нежелани токсини.

Спазването на балансирана диета не е толкова сложна задача. Придържайте се към леки протеини, здравословни мазнини, пълнозърнести култури,  плодове и зеленчуци. Избягвайте преработените храни, които имат голямо количество калории с ниска хранителна стойност. Освен намаляване на целулита, здравословното хранене има безброй други ползи – подобряване на настроението, намаляване риска от сърдечни заболявания и редуциране на акнето.

3. Спортувайте

Стегнатото и контурирано тяло е вашата награда за положените усилия в залата, но ако това помогне да се редуцира и целулита – още по-добре. Изграждането на мускулна маса в упорити области, които са склонни да задържат мастната тъкан като корема, бедрата и задните части, е изключително ефективен начин за намаляване на обиколките и постигане на слабо и стегнато тяло. Силовите тренировки са най-сигурният начин за подобряване на мускулния тонус, но повечето жени ги избягват от страх да не натрупат голяма мускулна маса – само ако беше толкова лесно! Истината е, че огромните мускули, които сме свикнали да виждаме при т.нар. „фитнес маниаци“, изискват ангажираност с почти 24/7 темпо на натоварвания, а повечето от нас нямат това време. Уверете се в изключителните ползи от тренировките, като извършвате някаква физическа активност в продължение на поне тридесет минути, пет дни в седмицата. Насочете усилията си към борбата с целулита, като включвате задължително упражнения в долната част на тялото в тренировките си.

Следва продължение…

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии
beautiful girl with black dress

CO2 премахване на кожни образувания и Vbeam

Поради една или друга причина, появата на кожни образувания е все по-често срещана. За щастие обаче, съвременните лазерни технологии предлагат много минимално инвазивни и безболезнени решения за премахването им. Научете

Прочети повече
Two beautiful women posing outdoors

Криолиполиза с Cooltech Define

Ако търсите бързи и видими промени във външния вид чрез редуциране на теглото, подобряване състоянието на кожата, поради намален целулит, в проблемните зони, където често се трупат мазнини, като корема,

Прочети повече
Laser facial treatment

Лазерно подмладяване

Laser Genesis – неаблативно лазерно подмладяване Все по-популярно е използването на лазерни технологии за подобряване на външния вид на кожата. Тези процедури се извършват с цел намаляване на видимите следи

Прочети повече