Антицелулитна мезотерапия

Що е мезотерапия?

Мезотерапията е естетична процедура основана на подкожното попълване на дермиса с хиалуронови молекули, микроелементи, витамини, антиоксидантии липолиптични елементи.

Чрез инжекционната мезотерапия се доставят елементи, необходими на кожата, за стимулиране на нейната регенерация, еластичност, при което се постига дълбока хидратация и се коригират различни проблеми.

За какво се използва и какви резултати да очакваме?

С Мезотерапия могат да бъдат третирани широк спектър от проблеми. Това включва и третирането на локално натрупани мазнини и целулит. Посредством антицелулитна мезотерапия излишните мазнини биват изхвърлени от организма, кожата бива тонизирана и ефективно стегната. Целта на процедурата е да се въздейства на локалните мастни натрупвания, да се подпомогне тяхното разграждане и изхвърляне от организма.

В какво се състои процедурата?

Преди мезотерапията се нанася обезболяващ крем-упойка, след което се пристъпва и до самата процедура. След което се инжектира коктейлът на конкректната дълбочина, където той осъществява своето максимално действие.

Преди процедурата:

Непосредствено преди мезотерапията не е препоръчително да се приемат лекарства разреждащи кръвта. Не се препоръчва провеждането на процедурата и при менструация.

След процедурата:

На местата на убожданията се получават папули, които изчезват в диапазон от два часа до два дни. Възможно е да се появат и синини, но те изчезват в рамките на няколко дни. Видими резултати очакваме след края на цикъла от процедури.

Колко често е необходимо да се провежда антицелулитна мезотерапия и колко процедури са необходими?

За постигане на оптимален резултат е необходим цикъл от приблизително 6 процедури, които се извършват през интервал от две седмици. Броят процедури се определя след консултация с лекар, спрямо индивидуалните желания на пациента, както и дали е удачна комбинация с апаратни процедури за постигане на по-бързи резултати.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Филъри за косопад

Алопецията или косопадът е често срещан проблем както при мъжете, така и при жените. Най-честите причини за това състояние са напреднала възраст, продължителен стрес, хронична умора, прием на някои медикаменти,

Прочети повече

Какви са най-добрите методи за лечение на хиперпигментация?

Хиперпигментацията е общо състояние на кожата, при което на определени области се появяват по-тъмни петна, поради прекомерното производство на меланин. Това състояние може да бъде причинено от различни фактори като

Прочети повече