Ботокс – всичко, което трябва да знаем

Ботулиновият токсин тип А (ботокс) е най-популярната инжекционна процедура в целия свят както при жени, така и при мъже. Благодарение на него, се борим успешно срещу бръчиците, подмладяваме вида на лицето и шията, придаваме свеж вид, успешно се справяме с прекомерното изпотяване в областта на подмишници, длани и ходила.

Ботулиновият токсин е невротоксин, който осъществява своето действие, блокирайки нервните импулси към мускулите, като ги релаксира. По този начин се изглаждат динамичните бръчици, формирани от мускулатурата, която се грижи за нашата лицева експресия – мимиките. Ето затова е много важно да се доверите на специалист, който ще изглади бръчиците, но и ще запази вашето излъчване, за да се постигне максимално естествен резултат.

Преди процедурата:

Разбира се, преди преминаване към процедурата, ще бъде извършена консултация с наш специалист. По време на нея се преценяват автентичните черти на лицето, оценява се активността на лицевата мускулатура, обсъждат се вашите очаквания и желания, както и какво би било най-добре за вас. Подробно ще ви бъде обяснено как протича процедурата, какво трябва и не трябва да правите преди и след нея.

Процедурата е кратка и не се налага поставянето на упойка.

След процедурата:

Веднага след процедурата може да се върнете към своите обичайни активности. Важно обаче е да държите главата изправена до края на деня. Веднага след процедурата може да се наблюдава зачервяване, лек оток и посиняване на местата на убождане.

Ефектът от процедурата, за разлика от дермалните филъри, не настъпва веднага и това не бива да ви тревожи. В зависимост от индивидуалния пациент, използвания продукт и третираната зона, ефектът става видим около 3-7 дни след извършването на процедурата. При първата ви визита при нас е възможно да се постави по-консервативна доза и 14-20 дни след това да се постави повторно. Това ни гарантира постигане на максимално естествени резултати, без риск от маскиране на лицето.

Продължителност на резултатите:

Колко време ще проължи ефектът на изглаждане на бръчиците отново зависи от индивидуалния случай, продукт и зона на третиране, но обикновено той е от около 3 до 6 месеца. За поддържане на резултатите, препоръчваме последващи визити и слагане на допълнително количество продукт.

Освен за младежкия вид на лицето и шията, ботулиновият токсин успешно ни служи и за справяне с неприятното потене, прекъсвайки нервните импулси, които активират потните жлези.

Ако се чудите дали не е време за леко освежаване чертите на лицето, ако искате да спрете задълбочаването на бръчиците, запишете час за консултация с медицинския екип на Dermal & Lase Center и ще обсъдим какви са възможностите. Консултацията със специалист е от изключително значение за последващите успешни резултати – очакваме ви!

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Лечение на гъбички по ноктите (онихомикоза) с Nd:YAG лазер

Лазерно лечение  на онихомикоза (гъбички по ноктите) Онихомикозата е хронично заболяване, водещо до разрушаване на плочката на ноктите, което се причинява от дерматофити, дрожди и плесени. Как да я разпознаем?

Прочети повече

Премахване на целулит с Venus Legacy

Venus Legacy (Венус Легаси) е неинвазивна процедура, която ефективно премахва целулит и мастни натрупвания, стяга кожата, намалява фините линии и бръчки на лицето и шията. Процедурите са изключително подходящи след

Прочети повече