Д-р Дончо Етугов: Лифтирането с конци е иновативен метод за елегантно оформено лице с повдигната и освежена кожа

Лифтирането с конци е изключително сериозна методика, залегнала като основен акцент и на последния световен конгрес в Монако преди около месец. Това обясни при гостуването си в „Духът на здравето“ с д-р Неделя Щонова по BTV д-р Дончо Етугов.

„Стремейки се да попълним и изпълним бръчкте не бива да се прекалява с обемите“, посъветва д-р Етугов и обясни, че препълненото „безбръчково“ лице не е по-красиво от елегантно оформеното и повдигнато с конци.

Д-р Етугов допълни, че е изключително важно да се познава спецификата на работа и векторите на поставяне на конците да са съобразени с моториката на лилцето, да се познава моториката на лицевото движение.

„Науката успя да създаде конци дори с хуалуронова киселина, които стимулират колагена и освен че физически повдигат и репозират кожата на правилното място, те стимулират колагена и виждаме една освежена и повдигната кожа“, коментира д-р Етугов.

Още за лифтирането с конци може да прочетете тук.

В предаването д-р Етугов коментира също така и асиметрията на лицето и новите технологии за корекции и естетика. „Не може да търсим идеалната симетрия и съвършенство в еднаквостите, има заложена физиологична асиметрия“, обясни той.

Гледате цялото интервюто с д-р Етугов в „Духът на здравето“ тук.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Лечение на гъбички по ноктите (онихомикоза) с Nd:YAG лазер

Лазерно лечение  на онихомикоза (гъбички по ноктите) Онихомикозата е хронично заболяване, водещо до разрушаване на плочката на ноктите, което се причинява от дерматофити, дрожди и плесени. Как да я разпознаем?

Прочети повече

Премахване на целулит с Venus Legacy

Venus Legacy (Венус Легаси) е неинвазивна процедура, която ефективно премахва целулит и мастни натрупвания, стяга кожата, намалява фините линии и бръчки на лицето и шията. Процедурите са изключително подходящи след

Прочети повече