Д-р Фирас Ал Ниаими и д-р Мария Ръткова демонстрираха иновативен комбиниран подход при лазерно лечение на акне и белези

beautiful girl with black dress

Д-р Мария Ръткова: Лазерите не са само за епилация и подмладяване, навлизат и в лечението на множество дерматологични проблеми – акне, белези, стрии, вирусни брадавици и молуски.

Британският дерматолог и експерт по лазерна дерматология д-р Фирас Ал Ниаими – специален гост в клиника Dermal Lase Center

„Лазерите не са само за епилация и подмладяване. Те намират и своето ценно приложение при дерматологични показания“, обясни д-р Ръткова. Заедно с д-р Фирас Ал Ниаими проведоха две процедури за лечение на акне, при които беше използван съдовият лазер V-Beam Perfecta.

„При първия пациент процедурата е за лечение на активно възпалително акне. Този пациент провежда  локално лечение с медикамент. За да се ускори резултата от медикаментозното лечение, на пациента е направена лазерната процедура с V beam. Включването на лазерна процедура води до по-бърз ефект от терапията“, допълни д-р Ръткова.

При втория пациент извършената процедура беше свързана с белези (пигментации) след акне. Д-р Ръткова обясни, че лазерите V beam и CO2 в лечението на акне и белези от акне са средство, чрез което да се катализира по-бързият ефект и от комбинираната медикментозна терапия.

„Резултатите, които се постигат при комбинирана терапия медикамент и лазерно лечение, са изключително удовлетворяващи, както за пациента, така и за лекуващия го дерматолог“, коментира още д-р Ръткова.

Д-р Ръткова и д-р Фирас Ал Ниаими проведоха и процедура по заличаване на постоперативен белег чрез комбиниран подход, при който първата стъпка е съдовият лазер V-Beam Perfecta, а след това и CO2 лазера.

„Терапията, която приложихме не се ограничава само до след хирургична интервенция, а белези и от друго естество като травма, изгаряне и др.“, обясни д-р Ръткова и допълни, че всеки тип белег може да бъде третиран чрез този комбиниран подход независимо от давността му.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Лечение на гъбички по ноктите (онихомикоза) с Nd:YAG лазер

Лазерно лечение  на онихомикоза (гъбички по ноктите) Онихомикозата е хронично заболяване, водещо до разрушаване на плочката на ноктите, което се причинява от дерматофити, дрожди и плесени. Как да я разпознаем?

Прочети повече

Премахване на целулит с Venus Legacy

Venus Legacy (Венус Легаси) е неинвазивна процедура, която ефективно премахва целулит и мастни натрупвания, стяга кожата, намалява фините линии и бръчки на лицето и шията. Процедурите са изключително подходящи след

Прочети повече