Д-р Фирас Ал Ниаими и д-р Мария Ръткова демонстрираха иновативен комбиниран подход при лазерно лечение на акне и белези

beautiful girl with black dress

Д-р Мария Ръткова: Лазерите не са само за епилация и подмладяване, навлизат и в лечението на множество дерматологични проблеми – акне, белези, стрии, вирусни брадавици и молуски.

Британският дерматолог и експерт по лазерна дерматология д-р Фирас Ал Ниаими – специален гост в клиника Dermal Lase Center

„Лазерите не са само за епилация и подмладяване. Те намират и своето ценно приложение при дерматологични показания“, обясни д-р Ръткова. Заедно с д-р Фирас Ал Ниаими проведоха две процедури за лечение на акне, при които беше използван съдовият лазер V-Beam Perfecta.

„При първия пациент процедурата е за лечение на активно възпалително акне. Този пациент провежда  локално лечение с медикамент. За да се ускори резултата от медикаментозното лечение, на пациента е направена лазерната процедура с V beam. Включването на лазерна процедура води до по-бърз ефект от терапията“, допълни д-р Ръткова.

При втория пациент извършената процедура беше свързана с белези (пигментации) след акне. Д-р Ръткова обясни, че лазерите V beam и CO2 в лечението на акне и белези от акне са средство, чрез което да се катализира по-бързият ефект и от комбинираната медикментозна терапия.

„Резултатите, които се постигат при комбинирана терапия медикамент и лазерно лечение, са изключително удовлетворяващи, както за пациента, така и за лекуващия го дерматолог“, коментира още д-р Ръткова.

Д-р Ръткова и д-р Фирас Ал Ниаими проведоха и процедура по заличаване на постоперативен белег чрез комбиниран подход, при който първата стъпка е съдовият лазер V-Beam Perfecta, а след това и CO2 лазера.

„Терапията, която приложихме не се ограничава само до след хирургична интервенция, а белези и от друго естество като травма, изгаряне и др.“, обясни д-р Ръткова и допълни, че всеки тип белег може да бъде третиран чрез този комбиниран подход независимо от давността му.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии