Ефективната хигиена на ръцете се постига, ако кожата на ръцете ни е здрава

Качеството ни на живот се отразява и на качеството на нашата кожа. А епидемичната ситуация е допълнителен стресиращ фактор. Липсата на движение, промяна в храненето и ритъма ни на живот, стресът, всички те се отразяват на състоянието на кожата – сухота, поява на пъпки.

Поради създалата се ситуация, в която се намираме, е необходимо да дезинфекцираме ръцете си често. Трябва да се отбележи обаче, че ефективна хигиена на ръцете се постига, ако кожата на ръцете ни е здрава.

Честото използване на дезинфектанти на алкохолна основа, може да доведе до появата на контактен дерматит – възпалително кожно заболяване, което в ранния си стадий представлява суха и груба кожа. За да сведем до минимум вероятността за появата му е важно да се грижим и защитим кожата си.

Както споменахме е важно кожата ни да бъде здрава, защото дори най-малките пукнатини и микротравми, ще бъдат причина за парещо усещане по време на дезинфекцирането.

По отношение поносимостта на кожата често се смята, че прекомерната употреба на дезинфектанти, ще доведе до нейното изсушаване и да наруши нейната защитна бариерна функция. Всъщност има много проучвания, които доказват, че дезинфектантите на алкохолна основа се толерират по-добре, за разлика от сапуните за ръце. Въпреки това обаче, ние препоръчваме да използвате овлажняващи кремове за ръце всеки път след дезинфекция.

Нека не забравяме, че грижата за кожата ни е много важна, защото здравата кожа изпълнява своите функции. И нейната защитна и бариерна функция в момента са от изключителна важност!

По какъв друг начин може да се погрижите за кожата си?

Намалете стреса!

Известно е, че стресът може да причини преждевременно състаряване на кожата и появата на пъпки. Изолацията вкъщи би могла да причини напрежение или депресия у някои хора. Менталното и психично здраве са важни! Погледнете на тази изолация като специално време лично за Вас, в което да правите всички онези неща, които отлагахте толкова дълго.

Хранете се здравословно!

Сега имаме времето да се храним с вкусна и прясна, домашно приготвена храна. Да обмисляме внимателно какво ни се хапва, а не да хапваме на крак или в бързина.

Хидратация!

Хидратиране на кожата след дезинфекция на ръцете е от изключителна важност, както вече подчертахме. Но хидратацията започва първо отвътре. Пиенето на вода не само предотвратява дехидратацията на кожата, но я прави по-мека, жизнена и свежа. А също може да намали акнето.

Бъдете активни!

Винаги може да намерите начин да тренирате и вкъщи. Тренировките засилват кръвния ток и към лицето, което ще подобри състоянието на кожата, придавайки ѝ здрав и сияещ вид.

Сън!

Да, съня е важен за кожата ни, защото по време на сън организмът ни е в състояние на възстановяване. През деня клетките на кожата са в защитен режим, предпазвайки се от вредното влияние на УВ лъчите и свободните радикали.

Кожата се възстановява и регенерира най-добре през нощта! Ето какво се случва: мелатонинът, който е известен с антиоксидантните и анти-ейджинг свойства, се произвежда през нощта. Нивата на кортизол (стрес хормон) спадат през нощта, което позволява на кожата да се възстанови от увредата от деня. Тялото произвежда повече колаген, което води до намаляване на фините бръчици и линии. Освобождава се повече човешки растежен фактор-хормон, който увеличава мускулната маса и заздравява кожата.

Почистване на кожата!

Това, че си стоим вкъщи и не използваме грим, не означава, че не трябва да почистваме кожата си всяка сутрин и вечер. Продължавайте да използвате обичайните продукти за почистване и хидратиране.

Погрижете се за себе си!

Може да запълните свободното време с грижа за кожата си! Масажи, маски, масла.

Или да се възползвате от промоцията ни на Peel2Glow – комбинация от пилинг и серум, които са подходящ начин да поглезите своята кожа у дома!

Автор: Д-р Сара Яворова

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии
beautiful girl with black dress

CO2 премахване на кожни образувания и Vbeam

Поради една или друга причина, появата на кожни образувания е все по-често срещана. За щастие обаче, съвременните лазерни технологии предлагат много минимално инвазивни и безболезнени решения за премахването им. Научете

Прочети повече
Two beautiful women posing outdoors

Криолиполиза с Cooltech Define

Ако търсите бързи и видими промени във външния вид чрез редуциране на теглото, подобряване състоянието на кожата, поради намален целулит, в проблемните зони, където често се трупат мазнини, като корема,

Прочети повече
Laser facial treatment

Лазерно подмладяване

Laser Genesis – неаблативно лазерно подмладяване Все по-популярно е използването на лазерни технологии за подобряване на външния вид на кожата. Тези процедури се извършват с цел намаляване на видимите следи

Прочети повече