Естетичната консултация с дерматолог

Естетичната консултация с дерматолог може да даде отговори на много въпроси. Преди да се прибегне към разкрасяваща естетична процедура, инжекционна или апаратна е добре да сте запознати със състоянието на кожа, а след това и процедурите, които са подходящи за резултатите, който желаете.

Важно да обърнем внимание здравия вид като дали кожата е хидратирана, има ли допълнителни състояния като алергия, по-чувствителни кръвоносни съдове, засилена ли е пигментацията.

Здравето на кожата зависи от навременната диагностика на специалиста. По време на консултацията могат да бъдат уловени всички промени, които се случват на повърхността на кожата и в дълбочина. Така че да се изпреварят и стопират някои процеси, за да изглежда кожата постоянно здрава.

Често пациентите отиват при лекаря без ясна концепция каква промяна по-точно биха желали и дали исканата корекция е подходяща за тях.

Нуждите на всяка кожа се различват в четирите сезона след активно слънце, каквито са лятото и есента, или през зимата, когато карате ски.
Ако лятото е сезон, в който по-често отправяте поглед в огледалото, това е точният момент да се погрижите за кожата.

Каква е ролята на  естетичната консултацията с дерматолог?

Консултацията трябва да е диалог, в който да се намери общия път за постигане на желаните трайни резултати с естествен вид.

Често пациентът вижда едно, а специалистът друго, както и не винаги това, което пациента се е насочил като корекция е подходящата за него, по време на  естетичната консултация, дерматологът ще ви даде точки ии контретни насоки. Консултацията с нашите специалисти следва тези стъпки:

  • определяне качеството на кожата, нейната жизненост, хидратация, наличие на пигментации и мимически бръчки.
  • анализ на структурата на кожата на лицето.
  • процеси на стареенето на кожата, подкожието, мастните депа и костите.

Естетичната консултация завършва с алтернативните възможности за въздействие за постигане на естетичен ефект, както и с изготвяне на безплатна индивидуална програма за професионална грижа.

Видът на кожата дава информация за здравето, затова през Февруари ви подаряваме  естетична консултация с дерматолог.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Лечение на гъбички по ноктите (онихомикоза) с Nd:YAG лазер

Лазерно лечение  на онихомикоза (гъбички по ноктите) Онихомикозата е хронично заболяване, водещо до разрушаване на плочката на ноктите, което се причинява от дерматофити, дрожди и плесени. Как да я разпознаем?

Прочети повече

Премахване на целулит с Venus Legacy

Venus Legacy (Венус Легаси) е неинвазивна процедура, която ефективно премахва целулит и мастни натрупвания, стяга кожата, намалява фините линии и бръчки на лицето и шията. Процедурите са изключително подходящи след

Прочети повече