Годишен календар за естетични процедури

Може би, постоянно четете за най-различни и разнообразни по вид естетични процедури и се питате „коя процедура е най-подходяща за сезона?“, затова екипът на Дермал Лейз подготви специален годишен календар на красотата, който ще ви улесни в избора.

В дерматологията най-общо има два сезона: есенно-зимен и целогодишен. Това е най-общият отговор, който може да бъде даден, за да улесни дамите и господата в техния избор за най-подходяща процедура според сезона.

Нека започнем с естетичните процедури, които е препоръчително да се извършат през есенно-зимния сезон. Тези месеци са студени и няма активно слънцегреене, което е идеалният вариант за извършване на лазерни процедури. Лазерните процедури най-честно имат контраиндикация със слънцето и след извършването им е необходимо повишено внимание към защитата на кожата от слънцето и задължителното нанасяне на слънцезащитен фактор. Другият вид подходящи процедури са тези, които са свързани с излющване на кожата или с други думи, тези при които има обновяване на определени слоеве от дермата и епидермиса.

Лазерен пилинг:

Процедурта е позната още като фраксел. Извършва се с цел подмладяване на кожата, заличават се фини и дълбоки бръчки, пигментни петна. Също така това лазерния пилинг се използва за за заличаване на средно-дълбоки и дълбоки белези, включително белези от секцио. Самата процедура представлява контролирано изгаряне на дермата, с цел обновяване на кожата в най-дълбоките слоеве, след което следва възстановителен период от около седмица до две. След процедурата е задължително да се използва слънцезащита SPF 50, както и да се избягва слънцето с цел минимизиране риска от хиперпигментация. Затова тази процедура се извършва само през зимните месеци.

Лазерно фотоподмладяване:

Процедурата има за цел стимулирането на колагена и еластина в дълбочина.Енергията, която използва Vbeam, предизвиква загряване на тъканта и следователно – контролирана термична увреда. Това инициира оздравителен процес и регенерация, която помага на кожата да замени загубените колаген и еластин с нови. Процедурата е с изключително кратък възстановителен период (от 20 мин. до 72 ч.), свързан със зачервяване на кожата. При тази процедура отново е задължително използването на  SPF 50 и избягването на слънчеите лъчи, затова се препоръчва извършването ѝ само през студените месеци.

Премахване на пигментации и капиляри:

Премахването на пигментни петна и капиляри най-често се извършва с лазер. При тези процедури се изстрелва лазерен лъч, светлината се поема от кожата и се трансформира в топлина, която съответно разрушава меланина при пигментациите или причинява скъсване на капилярните стени. Ето защо тази процедура се извършва само през есенно-зимния период и отново изисква повишено внимание към слънцезащитата.

Химичен пилинг:

Химичният пилинг представлява премахване на мъртвите клетки от повърхността на кожата, чрез прилагането на различни по сила киселини. След процедурата има възстановителен период, свързан с излющване(белене) на кожата. След процедурата кожата е значително по-чувствителна, което налага задължително нанасяне на висок фактор слънцезащита.

Целогодишните естетични процедури най-често са инжекционни, които имат за цел да хидратират кожата, да контурират лицето или пък апартни, които отново са стимулиращи колагена и еластина, но процедурите не са фоточувствителни.

Мезотерапия:

Мезотерапията е инжекционен метод, чрез който в кожата се вкарват хиалуронова киселина, фактори на растеж на колаген и еластин, аминокиселини, витамини, минерали и много други полезни съставки, от които кожата ни се нуждае. Това е прекрасен метод, чрез който можем да поддържаме кожата си хидратирана, свежа и сияйна. Активните съставки навлизат директно в дермата. Важно е да отбележим, че тази процедура е превенция на образуването на бръчици. Подходящо да се извършва през всички сезони.

Поставяне на Филъри:

Филърите отново са инжекционен метод, но тяхната основна функция е да запълват загубени обеми или да контурират лицето. Поставянето на филъри се извършва целогодишно, без значение от сезона.

Поставяне на Ботокс:

Инжектирането на ботулинов токсин се извършва с цел стопиране на мимиките на лицето. По този начин се предотвратява задълбочаването на вече съществуващи бръчки и образуването на нови. Ботулиновият токсин също така има и терапевтична цел за лечение на състоянието на хиперхидроза на подмишници и длани.

Криолиполиза:

Криолиполизата с апарат Cooltech Define може да се извършва по всяко време на годината. Революционното решение за скулптуриране на тяло е идеален метод за редуциране на локализирани мастни натрупвания. Процедурата е известна още като алтернативата на липосукцията, а ефектът е видим само след първата процедура.

Venus Legacy:

Апаратната процедура за тяло съчетава в себе си три технологии – радиочестота, електромагнитни полета и вакуум. Технологиите позволяват извършването на процедурата през всички сезони на годината, като категорично намалява обиколката, премахва целулита и стяга отпуснатата кожа. Освен за тяло, апаратът се използва и лице. Радиочетотната енергия и електромагнитните импулси стимулират колагена и еластина в дълбочина, и стимулира образуването на нови фибропласти.

Лифтинг конци:

Естетична медицинска процедура, с която се постига повдигане и контуриране на отпуснатите зони на лицето, без да е необходима обща анестезия и намеса на скалпел. Процедурата се извършва през цялата година, без значение от сезона.

Лазерна епилация:

Лазерната епилация се извършва целогодишно. В Дермал Лейз може да намерите златния стандарт в обезкосмяването, а именно – александритният лазер Gentle Lase Pro. Резултатите от епилацията с него са катеогорични – 89% по-малко окосмяване след курс от 3 до 6 процедури. Успешно повлиява и най-светлите и тънки косъмчета. Процедурата е безболезнена и няма нужда от нанасяне на гел. Лазерът е снабден с технология на охлаждане, която прави епилацията комфортна и предпазва кожата от нагряване. Важно е да отбележим, че лазерната епилация не може да бъде извършена на кожа с активен тен. Пациентите, които са любители на слънчевия загар през лятото преустановяват епилацията си за определен период от време. През това време могат да продължат с епилацията на зоните, на които по-трудно се хваща тен: интим и подмишници.

Специалистите ни са на разположение, за да ви насочат към най-подходящите естетични процедури според сезона и състоянието на вашата кожа. Запазете час за консултация още сега на телефон 0888 066 651.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии
beautiful girl with black dress

CO2 премахване на кожни образувания и Vbeam

Поради една или друга причина, появата на кожни образувания е все по-често срещана. За щастие обаче, съвременните лазерни технологии предлагат много минимално инвазивни и безболезнени решения за премахването им. Научете

Прочети повече
Two beautiful women posing outdoors

Криолиполиза с Cooltech Define

Ако търсите бързи и видими промени във външния вид чрез редуциране на теглото, подобряване състоянието на кожата, поради намален целулит, в проблемните зони, където често се трупат мазнини, като корема,

Прочети повече
Laser facial treatment

Лазерно подмладяване

Laser Genesis – неаблативно лазерно подмладяване Все по-популярно е използването на лазерни технологии за подобряване на външния вид на кожата. Тези процедури се извършват с цел намаляване на видимите следи

Прочети повече