fbpx
 In Други

Продължаваме темата за химичния пилинг от предходната статия в блога ни с най-често срещаните въпроси относно тази процедура.

Необходима ли е специална подготовка за провеждане на химически пилинг?

Химическият  пилинг не изисква специална подготовка на кожата. Въпреки това е възможно по време на консултацията, предшестваща пилинга, да получите конкретни съвети за поддържане на кожата от лекуващия си лекар. Той може да препоръча и използването на определен лечебен или козметичен продукт до момента на процедурата.

 

Необходими ли са грижи за кожата след пилинг?

След процедурата, кожата става значително по-чувствителна, което налага спацифични грижи за нея до момента на пълното й възстановяване. Този период протича по различен начин – в зависимост от дълбочината на пилинга.

При повърхностния пилинг кожата е леко до умерено зачервена в период между няколко часа до 1 денонощие след процедурата. Постепенно зачервяването избледнява и настъпва лекостепенно излющване на повърхностния слой от мъртви клетки, образували се в резултат на извършената процедура.

При  дълбокия пилинг непосредствено след процедурата кожата е умерено зачервена и постепенно се уплътнява, като до 36 часа се оформя  червено-кафеникава кора, която постепенно се напуква и излющва от повърхността на кожата под формата на люспи.

Независимо от дълбочината на пилинга е важно през целия възстановителен период да се нанася слънцезащитен крем с максимално висок фактор. За по-бързото възстановяване на кожата след самата процедура може да нанасяте епителизиращ крем.

 Как протича пилингът?

            На първи етап се почиства лицето и постепенно се третират избраните зони. Последващ етап е неутрализация на пилинга с друг агент. Накрая се поставя фотозащитен продукт. Продължителността на интервенцията е около 15-20 мин.

 

Болезнен ли е пилингът?

Усещането на пациента по време на пилинга е парене, затопляне и дискомфорт, който не е болезнен. Когато пилингът е извършен от опитен дерматолог, процедурата е с изключително нисък риск от странични ефекти. 

 

Какво е необходимо да се използва след пилинга?

Изключително важно след процедурата, е прилагането на фотозащитни средства с висок фактор и многократно хидратиране на кожата. Използването на фотозащита поне един месец, ще гарантира да не се появят хиперпигментации, като вида на текстурата и фактора на защита се преценява от дерматолога. 

 

Колко е времето за възстановяване след пилинг?

Времето за възстановяване след пилинг зависи от вида му:

  • При повърхностния пилинг възстановителният период е кратък – около един ден след процедурата започва отпадането на повърхностния кожен слой, с продължителност до 4 дни.
  • При средния пилинг възстановяването е по-дълго, поради засягането на по-дълбок слой от кожата: 5-6 дни, като няма органичения в ежедневието на пациентите.

Заповядайте на консултация в Dermal Lase Center, където нашите дерматолози ще ви извършат индивидуална консултация и ще ви насочат към пилинга, подходящ за нуждите на вашата кожа.

 

Последни статии