Как да подготвим кожата за лазерна епилация? 

beautiful girl with black dress

Лазерната епилация е най-ефективния метод за постоянно премахване нежеланите косми по тялото. Епилацията става все по-популярна сред хората, които искат да се освободят от редовното бръснене, кола маска или други временни методи за премахване на космите. Но за да бъде ефективна и безопасна процедурата и да се постигнат най-добри резултати от лазерната епилация, трябва да се спазваш стриктно инструкциите и препоръките на твоя терапевт. Важно е да подготвиш кожата си правилно, за да минимализираш риска от евентуални странични ефекти. Ето няколко полезни съвета, които е хубаво да знаете преди твоята лазерна епилация в Dermal & Lase Center.

  • Изисква се премахване на наличните косъмчета чрез самобръсначка или тример еднократно вечерта преди поцедурат.
  • Консултация с терапевт: Преди започване на процедурата, твоят терапевт в Dermal Lase ще ти направи консултация. Той ще ти предостави информация за процедурата и ще оцени вашата кожа, за да определи параметрите, които да се използват по време на лазерната епилация. За нашите нови пациенти предлагама безплатна процедура за лазерна епилация на малка зона по твой избор. Запиши си час сега и заповядай на твоята първа процедура! 
  • Избягвай слънчево излагане: Месец преди процедурата трябва да се избягва слънце и солариум, за да се избегне придобиването на тен. Не нанасяй изкуствени автобронзанти и продукти за самозагар две седмици преди процедурата. Ако трябва да излезете на слънце, използвайте високо факторен слънцезащитен крем. В деня на процедурата не използвай масла/олиа, кремове и лосиони за тяло в зоната на епилация. Те могат да съдържат съставки, които правят кожата по-чувствителна на лазера.
  • Обясни всички медикаменти и състояния: Ако приемаш лекарства, подложен си на лечения или терапии или имаш каквото и да е медицинско състояние, съобщи и обясни на своя терапевт преди началото на процедурата. Лазерната епилация не се препоръчва на бременни, кърмачки, при прием на фотосенсибилизиращи медикаменти, онкологични заболявания и при херпесна или друга инфекция.

     

    Лазерната епилация изисква повече от едно посещение, за да се постигне желания резултат, а интервалите между сесиите и броят им ще бъдат определени от лазерния специалист. Очакваме те в Dermal Lase 🙂
Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Лечение на гъбички по ноктите (онихомикоза) с Nd:YAG лазер

Лазерно лечение  на онихомикоза (гъбички по ноктите) Онихомикозата е хронично заболяване, водещо до разрушаване на плочката на ноктите, което се причинява от дерматофити, дрожди и плесени. Как да я разпознаем?

Прочети повече

Премахване на целулит с Venus Legacy

Venus Legacy (Венус Легаси) е неинвазивна процедура, която ефективно премахва целулит и мастни натрупвания, стяга кожата, намалява фините линии и бръчки на лицето и шията. Процедурите са изключително подходящи след

Прочети повече