Какво да не правим – 6-те грешки, които могат да провалят резултатите от лазерната епилация – Част 2

Продължаваме темата за най-често допусканите грешки при извършване на лазерна епилация.

  • Грешка №4: ​​Кола маска или епилатор  между процедурите

Не обичате бръсначките и, като цяло, преди лазерната епилация сте разчитали основно на кола маска или епилатор. За съжаление, единственият метод за обезкосмяване, който се препоръчва между процедурите за лазерна епилация, е бръсненето.  Кола маската, епилаторът  или депилатоарните кремове може  да увредят корена на косъма или да го премахнат напълно. Това, от своя страна, означава, че лазерният апарат няма да има какво да таргетира впоследствие.

Забравете за тези методи за обезкосмяване най-малко три седмици преди първата си лазерна епилация. Заложете на самобръсначката, която може да използвате и между процедурите. Дори и бръсненето да не ви е любимо, бъдете спокойни – това е само временен вариант.

  • Грешка №5: Придържане към към обичайната грижа за кожата и медикаменти

Нанасянето на обичайните лосиони, слънцезащитни продукти, парфюми и др. в зоната, която ще бъде третирана в деня за лазерна епилация, е голяма грешка. Химикалите и съставките в тях може да реагират с лазерните лъчи. Това повишава риска от промяна на цвета и предотвратява правилното таргетиране на космения фоликул. Освен това, кремовете, съдържащи определени съставки, като Retin-A или Vitamin C, може да не реагират добре на третираната кожа. Приемането на някои лекарства също може да повиши фоточувствителността, като така се увеличава риска от промяна в цвета.

Пригответе списък с лекарствата и продуктите за грижа за кожата, които използвате традиционно и го обсъдете на консултационната среща преди първата процедура. Така ще получите най-добрите съвети от дерматолога или специалиста относно това какво трябва да се избягва по време на целия план за лазерна епилация.

  • Грешка №6: Неопитни „специалисти”

Знаем колко примамливи могат да бъдат горещите промоции или удобната локация. Не бива да се забравя обаче, че хората, работещи с апаратурата, имат голямо влияние върху резултатите. Точно те в крайна сметка са най-важни за сметка на спестените разходи или време за пътуване. Винаги се стремете да търсите опитни и сертифицирани специалисти, които ще ви гарантират  успешни резултати от лазерната епилация. Задавайте много въпроси по време на консултацията, като например колко често специалистът извършва подобни процедури в практиката си, какъв е използваният апарат и т.н.  Изберете професионалист, който е в състояние да отговори на всичко, което ви интересува, да ви обясни технологията и процеса на работа, и има опит в извършването на лазерна епилация, като в идеалния случай я прави ежедневно.

Специалистите в Dermal Lase Center са на ваше разположение и ще ви консултират по всички въпроси относно детайлите, свързани с лазерната епилация или останалите естетични процедури, извършвани в нашия център.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Филъри за косопад

Алопецията или косопадът е често срещан проблем както при мъжете, така и при жените. Най-честите причини за това състояние са напреднала възраст, продължителен стрес, хронична умора, прием на някои медикаменти,

Прочети повече

Какви са най-добрите методи за лечение на хиперпигментация?

Хиперпигментацията е общо състояние на кожата, при което на определени области се появяват по-тъмни петна, поради прекомерното производство на меланин. Това състояние може да бъде причинено от различни фактори като

Прочети повече