Какво представлява мезотерапията?

Мезотерапията е медицинска процедура, при която чрез мнократни малки убождания се инжектират активни вещества: хиалуронова киселина, растежни фактори, витамини, аминокиселини и др. Процедурата се извършва чрез инжекционен метод, за да се  достигне дермата (средния слой на кожата), където те разгръщат действието си, което невинаги е възможно чрез приложение на кремове или маски, тъй като епидермисът е непропусклива бариера за повечето от тях. Мезотерапиите са приложими в областта на лицето, шията, деколтето, ръцете и тялото.

Защо да изберем мезотерапията?

Мезотерапията е изключително подходящ метод за ревитализиране на кожата, за дълбока хидратация, подобряване тектурата на кожата, в борбата с пигментните петна, при косопад.

Мезотерапия при първи признаци на стареене

Основната съставка на мезотерапията е хиалуроновата киселина, тя участва в изграждането  на междуклетъчното пространство и е основен и естествен компонент на нашата дерма. С възрастта, обаче, вследсвие на различни фактори се стига до намаляване на плътнстта на кожата, нейната еластичност и хидратация, което води до отпускане на кожата и появата на бръчки. Целта на мезотерапията е да „внесе“ необходимите съставки на кожата в дълбочина, така, че да я подхрани, хидратира и възстанови чрез производството на колаген и еластин, стимулиране на кръвообращението и регенерацията на клетките. След мезотерапията пациентите намират кожата си по-свежа, по-стегната, по-еластична, по-хидратиана. Мезотерапията може да се прилага като допълнение към други подмладяващи процедури като ботокс, химичен или лазерен пилинг и др.

Мезотерапия за коса

Мезотерапията за коса дава възможността да се инжектира директно коктейла от минерали на ниво космен фоликул. Целта е да се стимулира на растежа на нова коса. При този вид мезотерапия отново има проникване на разтворите в дълбочина на ниво дерма до космения фоликул, който бива подхранен с растежни фактори, витамини, аминокиселини, микроелементи и др. Процедурата възстановява еластичността на кожата, има хидратиращо и  антиоксидантно действие,  събужда т. нар. „заспали фоликули“, което стимулира и подпомага растежа на косата.

Процедурата е препоръчителна при косопад в следствие на стрес, хормонален дисбаланс, заболяване или причинен от медикаментозно лечение. Видимите резултати за пациента са растеж на нова коса, уплътняване и блясък на косъма, хидратация на кожата и спиране на косопада.

Необходими са серия от процедури, като честотата се определя от дерматолог, в зависимост от проблема. Средно са нужни от 6-8 процеури с около седмица интревал между тях.

Възможни странични ефекти от мезотерапията

След процедурата е възможно образуванто на малки синини. Това е в следствие на засягане на повърностен кръвоносен съд, като синината изчезва в рамките на няколко дни.

Продължителност на процедурата

Процедурата продължава около половин час, като е възможно пациентът да бъде обезболен преди нея с обезболяващ крем.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии