Какво трябва да знаем за лазерната епилация през лятото

Повечето от пациентите ни имат силни колебания свързани с третирането на кожата с александритен лазер през лятото. Но притесненията свързани с вероятни последствия и или провеждане на самата процедура са напълно излишни. При нас лазерната епилация дори и през лятото е напълно възможна.

Възможна ли е?

Да! Въпреки че дерматолозите настоявахме епилациите да се извършват през есенно-зимния сезон, поради липсата на обилно излагане на кожата на слънчева светлина, дори и през лятото можете да се подлагате на тази естетична процедура. Но разбира се, важно е да спазвате някои условия, за да се избегнат нежелани последствия.

Лазерна епилация при кожа с тен:

Независимо дали тена е придобит в следствие на плажуване или солариум, кожата не бива да бъде подлагана на лазерна епилация. Всеки терапевт има правото да откаже да извърши процедурата за обезкосмяване, ако има съмнения, че кожата не е готова да бъде третирана с лазера, и да го презапише след липсата на активния тен. Ако ли  не, е много вероятно да се получи изгаряне на кожата. Използването на автобронзантите също трябва да бъде съобразено и ограничено преди обезкосмяване.  За качествената терапия е най-добре кожата Ви да е с естествения си цвят.

Не излагайте кожата Ви, а по-конкретно зоната, която ще третираме, 14 дни преди и след процедурата. Това включва ходене на плаж, солариум, както и носене на неподходящи дрехи. Съобразявайте облеклото си и се старайте то да покрива и предпазва от слънчевите лъчи, третираната зона, особено след сесия за обезкосмяване. Не се тревожете ако имате колебания и притеснения основно дали състоянието на кожата Ви е подходящо да бъде третирано с александритен лазер, вашият терапевт ще Ви прегледа, съобрази и прецени дали сега е момента да се епилирате.

Лазерната епилация е възможна дори и през лятото. Доверете се на терапевтите на дерматологична клиника Dermal Lase Center и Ви уверяваме, че ще получите подходящо отношения и грижа, индивидуален подход и ще останете доволни от резултата.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии
beautiful girl with black dress

CO2 премахване на кожни образувания и Vbeam

Поради една или друга причина, появата на кожни образувания е все по-често срещана. За щастие обаче, съвременните лазерни технологии предлагат много минимално инвазивни и безболезнени решения за премахването им. Научете

Прочети повече
Two beautiful women posing outdoors

Криолиполиза с Cooltech Define

Ако търсите бързи и видими промени във външния вид чрез редуциране на теглото, подобряване състоянието на кожата, поради намален целулит, в проблемните зони, където често се трупат мазнини, като корема,

Прочети повече
Laser facial treatment

Лазерно подмладяване

Laser Genesis – неаблативно лазерно подмладяване Все по-популярно е използването на лазерни технологии за подобряване на външния вид на кожата. Тези процедури се извършват с цел намаляване на видимите следи

Прочети повече