Какво трябва да знаем за лазерната епилация през лятото

Повечето от пациентите ни имат силни колебания свъзани с третирането на кожата с александритен лазер през летният сезон. Но притесненията свързани с вероятни последствия и или провеждане на самата процедура са напълно излишни. При нас епилзацията дори и през лятото е напълно възможна.

Възможна ли е?

Да! Въпреки че дерматолозите настоявахме лазерните епилации да се извършват през есенно-симнния сезон, поради липсата на обилно излагане на кожата на слънчева светлина, дори и през лятото можете да се подлагате на тази естетична процедура. Но разбира се, важно е да спазвате някои условия, за да се избегнат нежелани последствия.

Лазерна епилация при кожа с тен:

Независимо дали тена е придобит в следствие на плажуване или солариум, кожата не бива да бъде подлагана на лазерна епилация. Всеки терапевт има правото да откаже да извърши процедурата за обезкосмяване, ако има съмнения, че кожата не е готова да бъде третирана с лазера, и да го презапише след липсата на активния тен. Ако ли  не, е много вероятно да се получи изгаряне на кожата. Използването на автобронзантите също трябва да бъде съобразено и ограничено преди обезкосмяване.  За качествената терапия е най-добре кожата Ви да е с естествения си цвят.

Не излагайте кожата Ви, а по-конкретно зоната, която ще третираме, 14 дни преди и след процедурата. Това включва ходене на плаж, солариум, както и носене на неподходяще дрехи. Съобразявайте облеклото си и се старайте то да покрива и предпазва от слънчевите лъчи, третираната зона, особено след сесия за обезкосмяване. Не се тревожете ако имате колебания и притеснения основно дали състоянието на кожата Ви е подходящо да бъде третирано с александритен лазер, вашият терапевт ще Ви прегледа, съобрази и прецени дали сега е момента да се епилирате.

Лазерната епилация е възможнда дори и през лятото. Доверете се на терапевтите на Dermal Lase Center и Ви уверяваме, че ще получите подходящо отношения и грижа, индивидуален подход и ще останете доволни от резултата.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Филъри за косопад

Алопецията или косопадът е често срещан проблем както при мъжете, така и при жените. Най-честите причини за това състояние са напреднала възраст, продължителен стрес, хронична умора, прием на някои медикаменти,

Прочети повече

Какви са най-добрите методи за лечение на хиперпигментация?

Хиперпигментацията е общо състояние на кожата, при което на определени области се появяват по-тъмни петна, поради прекомерното производство на меланин. Това състояние може да бъде причинено от различни фактори като

Прочети повече