Кои процедури не се правят през лятото?

Сякаш лятото е любим сезон на всички ни- ароматите са по-наситени, цветовете по-пъстри, усмивките по-широки, а кожата ухажвана от слънце, солена вода и бриз. Но за да бъде здрава, трябва да включим в грижата за нея нови продукти и да изключим част от познатите процедури.

През лятото трябва да се преустановят терапии, които водят до възпаление в епидермиса и дермата, зашото тогава се освобождават молекули, които стимулират клетките, които произвеждат пигмент (меланин, а клетките меланоцити), да заработят по- усърдно. Това в комбинация с ултравиолетовите лъчи на слънцето, може да доведе до поява на кафеникави петънца. Такива процедури са лазерните с СО2 лазер, с лазер за съдове, химичните пилинги.

За да бъде кожата здрава и красива през лятото, трябва да използваме ежедневно слънцезащитен и хидратиращ крем, а в края на сезона е подходящ ревитализиращ курс с мезотерапии за възвръщане на нейната виталност.

Вижте съветите на Д-р Ръткова тук

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Филъри за косопад

Алопецията или косопадът е често срещан проблем както при мъжете, така и при жените. Най-честите причини за това състояние са напреднала възраст, продължителен стрес, хронична умора, прием на някои медикаменти,

Прочети повече

Какви са най-добрите методи за лечение на хиперпигментация?

Хиперпигментацията е общо състояние на кожата, при което на определени области се появяват по-тъмни петна, поради прекомерното производство на меланин. Това състояние може да бъде причинено от различни фактори като

Прочети повече