Кой е любимият коктейл на Вашите кожа и коса?

След лятото кожата на лицето ни може да изгуби своята жизненост и блясък, а косата да се изтощи от силните слънчеви лъчи. Освен слънцето, замърсеният въздух, стресът и начинът на живот също оказват влияние върху качеството на нашата кожа и коса. За щастие, съвременната естетична медицина разполага с методи за възвръщане на естествения блясък и еластичността на кожата, и заздравяване на косата.

Един от най-популярните такива методи, е мезотерапията – любимият коктейл на вашите кожа и коса. Процедурата е известна в медицинската практика още от 1952 г. и е прилагана от Мишел Пастор. Той е използвал мезотерапията с лечебна цел. Днес мезотерапията е една от най-любимите инжекционни естетични процедури.

Принципът на мезотерапията е доставка на важни за кожата вещества и активни съставки в дермата (средния слой на кожата) чрез множество убождания, директно в проблемната зона. Мезотерапията представлява разтвор богат на хиалуронова киселина, витамини, микроелементи, ензими и аминокиселини.

Какви проблеми третира мезотерапията?

Процедурата таргетира различни проблеми. Цели се забавяне процесите на стареене на кожата, дълбока хидратация и подхранване, изглаждане на фините линии, ревитализация. Блясъкът и жизнеността на кожата са възвърнати, а пигментациите – редуцирани. Успешно се третират и белези, ръбци. Предотвратява се образуването на нови бръчки. Успешно се повлияват тъмни кръгове около очите, както и фините линии и бръчици в тази зона.

Мезотерапията се бори ефективно и с косопада.  Когато се третира скалпът, се коригира хормоналния дисбаланс в и около космения фоликул, доставят се нутриенти до косата, и се подобрява кръвната циркулация. Това води до стимулиране растежа на коса, както и на клетъчната регенерация. Особено успешна е след трансплантация на космени фоликули, защото мезотерапията подпомага тяхното вкореняване, заздравяване и растежа им.

Кои зони може да третираме с мезотерапия?

Благодарение на своята безопасност и ефективност, мезотерапията би могла да се прилага при всички кожни типове и по всяко време на годината. Зоните, които можем да третираме са скалп, лице, очи, шия, деколте, ръце, както и тяло. Би могла да се съчетае успешно и с други инжекционни или апаратни процедури, с цел постигане на максимално добри резултати. Такива са: СО2 фракционен лазер, невротоксинова инжекционна терапия – ботокс, филъри с хиалуронова киселина, химичен пилинг.

 Колко време трае процедурата?

Престоят при нас ще трае около 30 минути, като преди това се поставя топикална анестезия под формата на крем за максимален комфорт. След това се преминава към процедурата. За постигане на добри резултати, е необходимо да се извърши цикъл от процедури, като това се определя индивидуално за всеки един пациент. Броят процедури може да бъде различен в зависимост от зоната и проблема, които третираме.

Процедурата се извършва на дълбочина от 1-3 мм, а броят убождания варира в зависимост от желания ефект. След процедурата кожата е зачервена, като е възможно да се получат синини или лек оток. Веднага след това може да се върнете към ежедневните си активности. Тези реакции отминават в рамките на няколко часа или 3-4 дни.

Резултат от процедурата ще наблюдавате веднага, като прогресивно той ще се става все по-добър, тъй като кожата ще произвежда нов колаген и еластин. До месец след процедурата ефектът се разгръща максимално.

Екипът от дерматолози в Dermal&Lase Center, е на разположение да отговори на всички ваши въпроси относно спецификите на тази изключително ефективна процедура.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Лечение на гъбички по ноктите (онихомикоза) с Nd:YAG лазер

Лазерно лечение  на онихомикоза (гъбички по ноктите) Онихомикозата е хронично заболяване, водещо до разрушаване на плочката на ноктите, което се причинява от дерматофити, дрожди и плесени. Как да я разпознаем?

Прочети повече

Премахване на целулит с Venus Legacy

Venus Legacy (Венус Легаси) е неинвазивна процедура, която ефективно премахва целулит и мастни натрупвания, стяга кожата, намалява фините линии и бръчки на лицето и шията. Процедурите са изключително подходящи след

Прочети повече