Криолиполиза с Cooltech Define

Криолиполиза

апаратна процедура за редуциране на локализирани мастни натрупвания, която вече е придобила голяма популярност.

В условията на пандемия сме все по-загрижени за нашето здраве, здравословно хранене и спортуване. Но понякога усилията, които полагаме, се оказва, че не са достатъчни за някои части от нашето тяло, и не успяваме да постигнем желаните резултати. За щастие естетичната медицина се развива непрекъснато и ни предлага варианти за справяне дори и с тези проблеми.

Cooltech Define е апаратура, която използва технологията криолиполиза, или с други думи казано “замразяване на мазнините”, използвайки температурата -11 градуса. Това е безопасна  и неинвазивна технология на замразяване на мастната тъкан, която цели контролирано да увреди мастните клетки, да предизвика тяхната смърт, а след това нашето тяло по естествен начин ги изхвърля чрез лимфната система. Следователно нямаме възстановителен период. Това води до перманентно елиминиране на голяма част мастните клетки в третираната зона, тъй като те имат способността да увеличават своя размер, но нямат способността да се делят.

Предимството на новият апарат е, че могат да се третират до 4 зони едновременно, в едно посещение, така че да “дефинираме” вашата фигура много по-бързо.

По време на самата процедура на замразяване на мастната тъкан ние увреждаме само мастните клетки, тъй като те са богати на мастни киселини, в които започва всъщност процесът на замразяване и ядрото на клетката е необратимо засегнато. Благодарение на охлаждането елиминираме 4 от 5-те мастни киселини, съдържащи се в мастната клетка, което води до кристализация на приблизително 33% от мастните клетки в обработваната зона още при първата процедура. Съседните клетки от околните тъкани са устойчиви на съответната температура на охлаждане, което означава, че тях не ги увреждаме.

Процедурите са изключително безопасни, като за кожата предлагаме допълнителна защита с патентованият Cool Gel Pad – гел, който предпазва кожата от замръзване.

С апарата може да третираме голяма част от тялото: брадичка, корем, паласки, бричове, бедра, колене, гръбни перки, ръце.

Колко процедури са необходими за видим ефект?

Това се определя индивидуално спрямо всеки пациент, начин на хранене и физическа активност, а също и спрямо обработваната зона. Ние препоръчваме да съчетаете процедурите с нискокалорична диета и физическа активност поне 3 пъти седмично. Обикновено ефектът се е разгърнал около 3 месеца след първата процедура.

При необходимост последваща процедура в същата зона може да се направи най-рано след 6-8 седмици. За постигане на максимално добри резултати е възможно да се направят от една до три процедури на зона.

Какво представлява самата процедура?

Непосредствено преди стартиране на процедурата правим замервания, за да може по-точно да оценим постигнатите резултати. Преценява се, посредством шаблони, кой накрайник ще бъде най-удачен спрямо зоната и пациента.

По време на самата процедура е нормално да усещате лек дискомфорт, който се дължи на активирането възпалителен процес. Повечето пациенти оприличават усещането като леко изтръпване, боцкане или подобно на крампи, в зависимост и от конкретната зона. Дискомфортът отминава скоро след процедурата, без да има необходимост от прием на болкоуспокояващи медикаменти. Възможно е изтръпването и намалената чувствителност да се задържат няколко часа.

Продължителността на процедурата е 50 или 70 минути в зависимост от зоната, която се обработва.

В периода след процедурата е добре да избягвате физически упражнения, засягащи зоната, която е обработвана, за да не се появят нежелани реакции. Също така е добре да избягвате сауна, парна баня и други топлинни процедури веднага след процедурата.

За потенциране на ефекта бихме могли да съчетаем криолиполизата с други апаратни процедури, например радиочестотни.

Автор: Д-р Сара Яворова

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии