Лифтингът с конци – иновативен и неоперативен метод за стягане на лицевия контур

Лифтингът с конци е естетична медицинска процедура, с която се постига повдигане и контуриране на отпуснатите зони на лицето, без да е необходима обща анестезия и намесата на скалпел.

В клиника Дермал Лейз можете да се възползвате от неограничените възможности за корекции с продуктите на Аптос (Aptos). Приложими са при възрастовите изменения на лицето, изглаждане на бръчките, повдигане на вежди, подмладяване изражението на лицето,, сформиране на иизразен и стегнат контур в долната челюст, който позволява да се промени геометрията на устните и да се повдигне проекцията на брадичката. (Научете повече за Аптос).

Естествени резултати, траен ефект

Ефектът от конците е незабавен, тъй като лифтирането се осъществява още в етапа на поставяне на конеца. Водещо предимство при тази процедура е, че следва стимулиране производство на нов колаген и еластин, което с времето подобрява тонуса, текстурата и стабилността на кожата за дълго време, придава се по-младежко излъчване.
Изборът на конец при всеки пациент е индивидуален и се прави само след оценка на кожния статус от страна на лекар. Зависи и от зоната, която ще бъде третирана. Конците могат да бъдат резорбируеми (полидиоксанон, поли- I-млечна киселина, е-капролактон) или нерезорбируеми (полипропилен), със зъбчета или без.


Кои зони могат да бъдат третирани?

С лифтинг конците могат да се таргетират проблемни зони като:

  • лице – контур на долна челюст, марионетни и назолабиални бръчки, нос, вежди
  • шия
  • двойна брадичка
  • отпусната кожа в областта на ръце, колене, корем

Това прави лифтинг конците приложими при почти всички зони, които са диагностицирани като загубили еластичност. Благодарение на лифтинг конците може да се постигне повдигане на отпуснатите части на лицето, да се подобри стегнатостта на тъканите и да се коригира линията на лицевия контур.

Ефектът на лифтинг конците се дължи както на механичната опора, която упражняват върху ретикулатната дерма („скелетът“ на кожата) и лигаментите, така и на факта, че провокират производство на нов собствен колаген и еластин след поставянето им.

Какво представлява процедурата и как протича?

Поставянето на лифтинг конци се извършва само от специалисти по естетична медицина, преминали всички нива на обучение, тъй като процедурата е по-инвазивна от поставяне на познатите хиалуронови и тъканно-стимулиращи филъри.
Необходима е детайлна оценка на загубените обеми и степентта на отпуснатост при всеки пациент. След анализ и очертаване на зоните, които ще бъдат третирани, се поставя местна упойка в конкретната област. Следва поетапно поставяне на конците чрез канюла (специална игла с нетравматичен край) през дискретен отвор с размер на убождане от игла, като изборът на техника е индивидуален за всеки специалист. След поставянето не конци няма видими и трайни белези.

Възстановяване след процедурата

След процедурата по поставяне на лифтинг конци е възможно да има оток. Той се дължи както на поставената упойка, така и на механичното въздействие от канюлата. В рамките на денонощие или 1-2 дни отокът спада, всичко се нормализира и пациентът може да продължи своя обичаен ритъм на живот. Има пациенти, при които отокът е толкова дискретен, че дори не нарушават рутинните си ангажименти след процедурата.

Препоръки за постпроцедурно поведение и грижи

Изключително важно е да се спазват съветите на специалистите след провеждане на процедурата. Един от тях е строга антисептика и носене на пристягаща превръзка.
За консултация със специалистите на клиника Dermal Lase Center – свържете се с нас на телефон 0888 066 651.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Лечение на гъбички по ноктите (онихомикоза) с Nd:YAG лазер

Лазерно лечение  на онихомикоза (гъбички по ноктите) Онихомикозата е хронично заболяване, водещо до разрушаване на плочката на ноктите, което се причинява от дерматофити, дрожди и плесени. Как да я разпознаем?

Прочети повече

Премахване на целулит с Venus Legacy

Venus Legacy (Венус Легаси) е неинвазивна процедура, която ефективно премахва целулит и мастни натрупвания, стяга кожата, намалява фините линии и бръчки на лицето и шията. Процедурите са изключително подходящи след

Прочети повече