Мезотерапия на коса

Що е мезотерапия на коса?

Мезотерапията за коса представялва коктейл от различни по вид съставки, които се вкарват в окосмената част на главата до определена дълбочина с много тънка игла. Инжекционната процедура е мини инвазивна и има за цел да регенерира косата.

Посредством инжекционния метод се осигурява достъп директно до космения фоликул, където се въвежда коктейла от активните съставки.  Коктейлът съдържа естествени вещества, от които косменият фоликул се нуждае, като витамини, минерали, аминокислени, растежни фактори, микроелементи. По този начин косата бива подхранена, тъй като се подобрява кръвоснабдяването на космения фоликул, заздравява, стимулира, намалява косопада и възстановява хидробалнса на склапа.

Кога се използва мезотерапия на коса?

Мезотерапията на коса може да бъде прилагана с цел профилактика и грижа. Освен това, обаче, се прилага и при медицински проблеми като косопад, алопеция или кожни заболявания на косата. Методът осигурява активиране на заспалите фоликули и стимулиране на нови такива. Така се активира растежа на косъма, като процеса на косопад се забавя, а растежа се засилва.

Важно е да се отбележи, че мезотерапията не е ефективен метод при пълна загуба на коса.

Колко процедури са необходими и болезнена ли е процедурата?

По протокол са необходими между 3 до 10 процедури, като се извършват през интервал от една до две седмици. Процедурата е безболезнена и се извършва в рамките на  20 минути.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Филъри за косопад

Алопецията или косопадът е често срещан проблем както при мъжете, така и при жените. Най-честите причини за това състояние са напреднала възраст, продължителен стрес, хронична умора, прием на някои медикаменти,

Прочети повече

Какви са най-добрите методи за лечение на хиперпигментация?

Хиперпигментацията е общо състояние на кожата, при което на определени области се появяват по-тъмни петна, поради прекомерното производство на меланин. Това състояние може да бъде причинено от различни фактори като

Прочети повече