fbpx
 In Други

Що е мезотерапия на коса?

Мезотерапията за коса представялва коктейл от различни по вид съставки, които се вкарват в окосмената част на главата до определена дълбочина с много тънка игла. Инжекционната процедура е мини инвазивна и има за цел да регенерира косата без използване .

Посредтсвом инжекционния метод се осигурява достъп директно до космения фоликул, където се въвежда коктейла от активните съставки.  Коктейлът съдържа естествени вещества, от които косменият фоликул се нуждае, като витамини, минерали, аминокислени, растежни фактори, микроелементи. По този начин косата бива подхранена, тъй като се подобрява кръвоснабдяването на космения фоликул, заздравява, стимулира, намалява косопада и възстановява хидробалнса на склапа.

 

Кога се използва мезотерапия на коса?

Мезотерапията на коса може да бъде прилагана с цел профилактика и грижа. Освен това, обаче, се прилага и при медицински проблеми като косопад, алопеция или кожни заболявания на косата. Методът осигурява активиране на заспалите фоликули и стимулиране на нови такива. Така се активира растежа на косъма, като процеса на косопад се забавя, а растежа се засилва.

Важно е да се отбележи, че мезотерапията не е ефективен метод при пълна загуба на коса.

 

Колко процедури са необходими и болезнена ли е процедурата?

По протокол са необходими между 3 до 10 процедури, като се извършват през интервал от една до две седмици. Процедурата е безболезнена и се извършва в рамките на  20 минути.

Последни статии