Мезотерапия на лице и шия

Мезотерапията е медицинска процедура, която цели подобряване качеството и функционирането на кожата. Технологията, която използва мезотерапията, позволява на активните съставки да проникнат в повърхностните или по-дълбоките слоеве на кожата, като по този начин се засягат различни клетъчни структури. Крайният резултат от процедурата е  дълбока хидратация, освежаване на лицето, придаване свеж и здрав вид на кожата, подобряване на текстурата на кожата, намалява фините линии и бръчки, и действа като превенция за появата на нови, предотварятва увисването на кожата, тъй като насища кожата с вещества, които правят кожата по-плътна, стегната и подмладена.

Що е мезотерапия?

Мезотерапията е инжекционна процедура, при който в кожата, чрез многократни убождания, се вкарва коктейл от вещества. Процедурата осигурява сигурно навлизане на съставките в дълбочина на кожата, именно там, където кремовете не могат да проникнат (в дермата), поради естествената бариера на кожата. Навлизайки в такава дълбочина се подобрява кръвообращението и регенеративните процеси на клетките на кожата. Друга функция на веществата е да стимулират колагена и еластина, които всъщност поддържат кожата стегната.

Какво съдържа мезотерапията?

Както вече казахме, мезотерапията е коктейл от различни вещества, като главната съставка на всяка мезоетарпия е хиалуроновата киселина. Другите съставки са различни по вид минерали, витамини, антиоксиданти, аминокиселини, фактори на растеж на колаген и еластин. Това са вещества, които са част от нашия организъм, и за това мезотерапията може да бъде приложена самостоятелно, а също така е подходящо да се комбинира и с други процедури, в зависимост от ефектът, към който се стремим.

Мезотерапията е известна още от 1952г., когато се е използвала в ревматологията и травмотологията. В днешно време, обаче, е една от най-популярните процедури в естетичната медицина, като има много и различни приложения.

Как протича процедурата?

Преди стартиране на процедурата, пациентът бива намазан с крем-упойка, за да се осигури максимален комфорт. Самата процедура представлява контролирана микротравма чрез многократни убождания, с които се доставя необходимото количество продукт.

Процедурата е с кратък възстановителен период. Непосредствено след самата процедура кожата е зачервена, на места леко оточна, като това отминава в рамките на 24 часа. Възможно е появата на синини в някои от инжекционните места.

Кога ефекта е видим и колко процедури са необходими?

При консултация с лекар се преценяват индивидуалните нужди на всеки пациент и търсеният ефект, като по протокол, за постигане на максимално добри резултати, са необходими между 4-6 процедури с 14 дневен интервал.

Видимият ефект от процедурата настъпва около 2-рата до 3-та седмица след процедурата. Кожата е видимо по-освежена, сияйна, стегната, подобрява се качеството на самата кожа, още на следващия ден я усещат хидратирана, вече няма опъване или сухота.

Автор: Д-р Сара Яворова

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Лечение на гъбички по ноктите (онихомикоза) с Nd:YAG лазер

Лазерно лечение  на онихомикоза (гъбички по ноктите) Онихомикозата е хронично заболяване, водещо до разрушаване на плочката на ноктите, което се причинява от дерматофити, дрожди и плесени. Как да я разпознаем?

Прочети повече

Премахване на целулит с Venus Legacy

Venus Legacy (Венус Легаси) е неинвазивна процедура, която ефективно премахва целулит и мастни натрупвания, стяга кожата, намалява фините линии и бръчки на лицето и шията. Процедурите са изключително подходящи след

Прочети повече