Най-честите въпроси относно лазерната епилация

Вие ни попитахте, а ние отговорихме. Това са отговорите на най-често задаваните ни въпроси по повод лазерната епилация.

Болезнена ли е процедурата?

За повечето пациенти процедурата е безболезнена. Разбира се, всичко е относително и зависи от индивидуалния праг на болка и чувствителност на пациента. Боцкане или пощипване, както и студенина, идваща от охлаждащия накрайник на апаратаса обичайните усещания по време на процедурата.

Предизвиква ли здравословни и кожни проблеми ?

Твърдения, че обезкосмяването с лазер крие риск от безплодие при жените, причинява най-различни здравословни проблеми (като увреждане на вътрешните органи), може да доведе и до рак на кожата са често срещани и неверни. Действието на лазера е насочено изцяло към косъма и космения фоликул и не води до увреждане на останалите тъкани.

Нужна ли е подготовка преди процедура ?

Преди самата процедура трябва да се избягват методи като кола маската, епилаторите и всичко останало, което премахва косъма от корена. Зона, в която кожата е излагана на солариум и слънчеви бани и е с активен тен не може да бъде обработвана. Нещо, което е необходимо е използването на самобръсначка преди процедурата.

Една процедура достатъчна ли е?

За дълготраен ефект от лазерната епилация една процедура не е достатъчна. Да, резултатите се показват още след първата процедура космите започват да растат по-бавно и оредяват. По време на процедурата лазерът облъчва само космите, които се намират в своята анагенна (активна) фаза на растеж.

Съществуват ли възрастови ограничения при подлагане на лазерна епилация?

Няма здравословни противопоказания. При тийнейджърите са необходими повече процедури за постигане на ефекта, защото те не са завършили развитието си, т.е. не са се появили всички косми.

 Как може да се премахва окосмяването между отделните процедури?

Между отделните процедури обезкосмяването на избраната зона става чрез бръснене, депилатоарен крем или друго, което намалява дължината на косъма до нивото на кожата. Прилагането на методи, които премахват косъма с космения фоликул като използване на епилатор, отскубване с пинсета, прилагане на кола маска и други не е препоръчително.

Полагане на специални грижи за третираната зона след епилацията?

Да. За период от 2 седмици след процедурата е задължително нанасянето на фотозащитен крем с максимален фактор на защита SPF 50+, ако обработваните зони са открити. Това е необходимо, за да се елиминира риска от поява на пигментации след процедурата епилация с лазер.
5 дни след процедурата е препоръчително третираната зона да не се излага на силна и продължителна директна слънчева светлина или на ултравиолетовата светлина в солариума.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Лечение на гъбички по ноктите (онихомикоза) с Nd:YAG лазер

Лазерно лечение  на онихомикоза (гъбички по ноктите) Онихомикозата е хронично заболяване, водещо до разрушаване на плочката на ноктите, което се причинява от дерматофити, дрожди и плесени. Как да я разпознаем?

Прочети повече

Премахване на целулит с Venus Legacy

Venus Legacy (Венус Легаси) е неинвазивна процедура, която ефективно премахва целулит и мастни натрупвания, стяга кожата, намалява фините линии и бръчки на лицето и шията. Процедурите са изключително подходящи след

Прочети повече