Какво да не правим – 6-те грешки, които могат да провалят резултатите от лазерната епилация – Част 1

Мечтаете ли да се отървете от врасналите косми, които бръсначът предизвиква? Мечтаете ли да приключите с безкрайните часове за кола маска? Мечтаете ли веднъж завинаги  да оставите депилиращите кремове на рафта в магазина?

Ако отговорът е „Да”, то определено лазерната епилация е решението на вашите проблеми. Преди да се потопите в света на една от най-търсените естетични процедури обаче, е необходимо да сте запознати с всички детайли, които са от значение, за да постигнете максимален успех във вашия план за лазерна епилация. Уверете се, че не допускате тези шест често срещани грешки. Гарантирайте си най-добрите  резултати, за да постигнете заветната цел – да премахнете окончателно нежеланото окосмяване. Днес ще ви запознаем с първите три грешки – следете блога ни за продължението по темата.

Грешка №1: Посещения на солариум или използване на спрейове и кремове за изкуствен тен

Забравете за известно време за изкуствения тен.  Макар и поддържането на бронзова кожа да е страст за голяма част от дамите, то това може да бъде проблем за постигането на успешни резултати  от лазерната епилация. По-тъмните пигменти на кожата, както и локалните кремове и спрейове, могат  значително да им повлияят. Причината: някои от соларните устройства и козметични продукти  таргетират  пигмента в кожата и косъма. Колкото по-голям е контрастът между пигментите в кожата и косъма (т.е. по-светла кожа и по-тъмен косъм), толкова по-добри са резултатите.

Това, разбира се, не означава, че лазерната епилация не е ефективна при по-тъмна кожа. Тук обаче е от изключително значение типа апаратура, с която се извършва процедурата. А това ни води към:

Грешка №2: Некачествена апаратура

На пазара вече съществува много голямо разнообразие от апаратура, гарантираща уж окончателно премахване на космите. Въпросът обаче е дали всички апарати осигуряват този така желан резултат?  За съжаление, отговорът е: „Не“, и това се дължи на различните типове лазерни технологии, стоящи съответно зад различни класове апаратура. В Dermal Lase Center работим с Gentle Lase Pro – една от най-добрите в световен мащаб лазерни платформи на естетичния лидер Candela. Gentle Lase Pro е александритен лазер, който излъчва светлинен лъч с дължина 755 nm през александритен кристал. Тази дължина на вълната се абсорбира лесно от меланина в косъма, което води до нагряване и впоследствие до унищожаването на космите, без увреждане на кожата. Gentle Lase Pro е ефективен при третирането на ВСИЧКИ типове кожа и косми и води до над 80% трайно премахване на окосмяването – резултат, който изключително малка част от лазерните технологии на пазара, могат да постигнат.

Грешка №3: Пропускане на насрочена процедура от вашия план за лазерна епилация

Растежът на косъма включва три етапа: анагенен (растежен), катагенен (преходен) и телогенен (покой) етап. Вашият дерматолог или сертифициран специалист подготвя план, съобразен с тези три етапа и разпределя сесиите, за да таргетира космените фоликули в  първия етап на растеж (анаген), но не всички космени фоликули ще бъдат в един и същ стадий на растеж по едно и също време. Поради тази причина нередовните процедури  могат да доведат до нов растеж на космите след третирането, предизвикан от необработените космени фоликули или забавения  времеви период. За най-добри резултати, не пропускайте процедури и ги считайте за приоритет, докато не завършите вашия план за лазерна епилация.

Следва продължение…

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии