Химичен пилинг – най-ефективната грижа за кожата на лицето през студените месеци

Студените месеци и мрачното време имат своето предимство за някои естетични процедури. И днес на фокус сме избрали процедурата химичен пилинг. Процедурата е много популярна, тъй като се осъществява както с естетична, така и с лечебна цел.

Чрез нея е възможно да бъдат намалени фините линии и бръчки, размерите на порите и тъмните петна по кожата на лицето и ръцете, както и дълбочината на белезите след акне или шарка.

Химическият пилинг често се прилага и с лечебна цел. Той е особено ефективен за намаляване на възпалителните промени при акне или за редуциране на белезите, оставащи след преминаване на активната фаза на заболяването.

Този ефект се постига благодарение на усилената ексфолиация от химичните агенти. По този начин се предизвиква контролирано увреждане на кожата, което води до образуване на колаген и по-добро разпределение на меланина. Крайният резултат е увеличен дермален обем и нова дермална съединителна тъкан. Те, от своя страна, водят до клинично подобрен външен вид на кожата, намалени линии и бръчки. Пигментациите са значително редуцирани, а младежкият вид на лицето е възвърнат.

Или, обобщено, целта на химичния пилинг е да премахне слой увредена кожа с конкретна дебелина. След процедурата следват период на възстановяване и заздравяване, и накрая – подмладяване. Кожата е “нова”, еластична и мека.

Какви са предимствата?

  • Повърхностният пилинг (с алфа-хидрокси киселини – гликолова, млечна или друга плодова киселина) коригира фините бръчки, сухата кожа и леките пигментации, свива порите.
  • Дълбокият пилинг (най-често с трихлор-оцетна киселина) повлиява по-дълбоки линии и бръчки, редуцира белезите от акне, които остават след преминаване на активната фаза на заболяването и премахва по-тъмните пигментации.

Кои кожни състояния са подходящи за подлагане на химичен пилинг?

  • Пигментации – мелзама, постинфламаторна хиперпигментация, лунички, лентиго, периорбитална хиперпигментация.
  • Акне – белези, пигментации, комединно акне, акне вулгарис (средна до тежка форма)
  • Естетични индикации – фотоейджинг, фини повърхностни бръчки, дилатирани пори, повърхносни белези.
  • Епидермални образувания – себорейна и актенична кератоза, брадавици, милиуми, себацейна хиперплазия.

Заповядайте на консултация в Dermal Lase Center, където нашите дерматолози ще ви извършат индивидуална консултация и ще ви насочат към пилинга, подходящ за нуждите на вашата кожа.

Следете блога ни за продължението на темата за химичния пилинг.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии
beautiful girl with black dress

CO2 премахване на кожни образувания и Vbeam

Поради една или друга причина, появата на кожни образувания е все по-често срещана. За щастие обаче, съвременните лазерни технологии предлагат много минимално инвазивни и безболезнени решения за премахването им. Научете

Прочети повече
Two beautiful women posing outdoors

Криолиполиза с Cooltech Define

Ако търсите бързи и видими промени във външния вид чрез редуциране на теглото, подобряване състоянието на кожата, поради намален целулит, в проблемните зони, където често се трупат мазнини, като корема,

Прочети повече
Laser facial treatment

Лазерно подмладяване

Laser Genesis – неаблативно лазерно подмладяване Все по-популярно е използването на лазерни технологии за подобряване на външния вид на кожата. Тези процедури се извършват с цел намаляване на видимите следи

Прочети повече