fbpx
 In Други

Какво представлява пигментацията?

Пигментацията е състояние, при което се наблюдават по-тъмни петна по кожата, които засягат много области от кожата или са локализирани и засягат само определени участъци. Често хората ги наричат „слънчеви“ или „старчески“ петна.

Причината за появата на пигментациите е свързана с грешно синтезиране на меланина, което води до хиперпигментация или до депигментация на кожата. Меланинът от своя страна се произвежда естетвено в нашата кожа, като определя цвета ѝ и също така е естествена защита срещу UV лъчите.

Случаите, които водят меланинът до свръхпроизводство (хиперпигментация) в нашия организъм могат да бъдат следните: излагане на слънце, хормонални изменения, травми, определени медикаменти, генетични процеси или процеси на стареене.

Как можем да се заличим пигментациите?

В днешно време медицината предлага алтернативни решения на този вид проблем.

  • Лазерна терапия

Лазерната терапия на пигментации в Дермал Лейз Център се извършва с последно поколение апарати, които осигуряват най-високо ниво на безопасност и ефективност. Принципа на действие на лазера е следната: светлината от лазера се поглъща от меланина, трансформира се в топлина, която го разрушава и така кожата изсветлява. Процедурата е безболезнена, бърза, с минимален възстановителен период – зачервяване, което изчезва в рамките на няколко до 72 часа. Възможно е пигментацията да бъде премахната с една процедура или да се направят няколко процедури, в зависимост от степента на пигментацията.

 

  • Мезотерапия

Мезотерапията е инжекционен метод, чрез който се инжектират специални активни съставки в кожата, като ефекта е намаляване на пигментацията, кожата става по-светла с изравнен тен. Активните съставки се инжектират директно в проблемната зона, което позволява контролиране на концентрацията им от лекаря. Процедурата е бърза, безболезнена, високоефективна, без възстановителен период. Броят процедури, който е необходим се определят от лекаря, спрямо пигментацията.

 

  • Пилинг

Химичният пилинг (повърхностен или дълбок) е ефективен метод за заличаване на пигментни петна. По време на самата процедура върху зоната се нанасят киселини или комбинация от киселини, които имат за цел да излющят механично епидермиса, а по химичен път киселините имат избелващо действие върху петната, като изравняват тена на кожата . Възстановителният период при пилинг процедурите е индивидуален, като средно трае няколко дни до седмица.

Заповядайте в Дермал Лейз Център  на консултация с дерматолог, за да изберете най-подходящата процедура за Вас!

Последни статии