Услуга

Лечение на гъбички по ноктите (онихомикоза) с Nd:YAG лазер

onichomycosys (1)
Медицинските експерти в Dermal Lase имат богат опит в сферата на дерматологията и ще потърсят индивидуално решение за теб, спрямо твоите нужди. От първата консултация до постигането на желания резултат, ние ще бъдем до теб неизменно.

Гъбичките по ноктите са често срещан проблем, за наличието на който повечето хора дори не знаят. Това състояние обаче изисква лечение.

Научете повече за онихомикозата и методите за справяне с проблема, които ние от дерматологична клиника Dermal Lase Center извършваме.

Лазерно лечение  на онихомикоза (гъбички по ноктите)

Какво трябва да знаете за онихомикозата?

Онихомикозата е хронично заболяване, което най-често засяга тези на краката. Приема се като сериозно и изискващо вземане на  мерки, защото води до разрушаване на плочката на ноктите, което се причинява от дерматофити, дрожди и плесени. Може да бъде не само козметичен проблем, но и болезнено състояние, което потенциално може да доведе до сериозни усложнения при хора с намален имунитет.

Инфекцията започва най-често като белезникаво или жълтеникаво петно по повърхността на нокътя, а с разпространяването на процеса, потъмнява и може да стане кафеникав, до черен на цвят. По-късно нокътната плочка задебелява и става чуплива.

Задебеляването им ги прави по-трудни за рязане и оформяне, което е ясен знак за необходимост от посещение при дерматолог. Съществуват и случаи, при които противоположно на задебеляването, се наблюдава изтъняване и лесна чупливост.

Освен това, при по-напреднал етап на онихомикозата се наблюдава дискомфорт, болка и неприятна миризма, което означава, че вземането на мерки е неизбежно и трябва да се започне в най-кратък срок.

Кои са най-честите причини за гъбички по ноктите?

Онихомикозата е заболяване, което се причинява от някои видове гъбички, като най-често това са дерматофити. Инфекцията обикновено започва на края на нокътната плочка и постепенно прониква навътре.

Съществуват някои фактори, които могат да бъдат предразполагащи към проявата:

  • честите посещения на места с повишена влажност в средата, като басейни, фитнес зали и обществени душове, може да бъде предпоставка;
  • нарушена кръвообращение в областта на краката, което най-често се среща при хора, страдащи от диабет, както и по-възрастни;
  • увредената нокътна плочка може да улесни значително проникването на гъбичките;
  • слабата имунна система прави тялото по-уязвимо към различни инфекции, включително гъбични;
  • носенето на тесни и неудобни обувки създава благоприятна среда за развитието на гъбички.

Какво представлява лазерното лечение на гъбички по ноктите?

Осъществява се Nd:YAG лазер с дължина на вълната 1064 nm. По време на третирането лазерният лъч преминава през повърхността на нокътната плочка и достига до нейната основа. Там той се поглъща от пигмента на гъбичката, трансформира се в топлина и потиска развитието й.

Може ли да се комбинира с друг вид лечение?

Лазерното лечение на онихомикоза обикновено се комбинира с локално и/или перорално лечение, като това се уточнява предварително с дерматолог.

Какво се усеща по време на процедурата?

Усеща се затопляне до леко парене. При дискомфорт се правят паузи. Процедурата се смята за безболезнена, като лекият дискомфорт продължава само по времето на изпълнението ѝ.

Колко процедури са необходими и през какъв интервал?

Необходими са между 1 и 5 процедури средно, в зависимост от тежестта на гъбичната инфекция, с интервал от 4 до 6 седмици. Препоръчително е да се направи предварителна консултация, по времето на която, след оценка на състоянието и степента на развитие, да се определи броят на процедурите, които ще дадат резултат.

Защо е важно да се вземат мерки при онихомикоза?

Вземането на мерки чрез лечение на гъбички на ноктите е важно не само за външния им вид, но и за общото здравословно състояние.

Нелекуваните гъбични инфекции могат да доведат до множество усложнения, включително разпространение на инфекцията, значително увреждане на нокътната плочка и структура, неприятна миризма, болка и дискомфорт.

Гъбичките могат лесно да се разпространяват от една проблемна зона върху друга, както и дори към други части на тялото, като кожата и косата. Ранната интервенция помага за ограничаване на разпространението и предотвратяване на по-сериозна инфекция.

Има ли разлика при третиране на ръцете и краката?

Съществуват известни разлики при лечението на проблема в областта на ръцете и краката. При вторият вариант по-често случаите са по-сложни и трудни за лечение, докато при първият възстановяването е значително по-бързо.

Това се дължи на различния темп на растеж на ноктите на ръцете и краката.

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация на тел. 0888 0 666 51

Вид процедураЦена
1 нокът40 лв.
Нокти на едната ръка / единия крак150 лв.

Клиентите за нас

nikoleta stoqnovanikoleta stoqnova
12:35 26 Jul 22
Впечатлена съм от професионализма, на д-р Шери Шефкед.Направи ми красиви, естествени устни, като преди това ме информира подробно за качеството на продукта , който използва.Препоръчвам ????
Lubomira MilushevaLubomira Milusheva
19:21 19 Mar 22
Много съм доволна и горещо препоръчвам ???? ползвам услугите им от повече от година и всеки път срещам изключително мило и професионално отношение.. Винаги са на среща, връщат обаждания ако се наложи, напомнят ми за часове.. А за Биби нямам думи ???? страхотна, лъчезарна, търпелива и прекрасен професионалист ???? ????
Iva IvanovIva Ivanov
20:09 24 Nov 21
Доста съм впечатлена от силните резултати още от първата процедура. По принцип имам чувствителна светла кожа. Цвети ми отдели доста внимание, според мен усети притеснението ми от минали почти безуспешни процедури на други места. Предразположи ме и определено се почувствах като специален клиент, изслушвайки ме и отделяйки ми необходимото време без да ме “претупва”. Съчетах даже по-добри резултати от очакваното с добре прекарано време и нямам търпение до следвщата процедура! Не съм имала никакви странични ефекти, което се дължи не само на добра апаратура, но и на персонал, който знае как да я използва според клиента.Thumbs up!
Desislava TrifonovaDesislava Trifonova
17:50 16 Mar 21
Любимото ми място, където се чувствам обгрижена и красива, заобиколена от мили, позитивни и много енергични хора! Изключително професионално отношение и висококачествена апаратура!С огромна благодарност и много обич към д-р Сара Яворова!
Eleonora SaparevskaEleonora Saparevska
11:09 11 Mar 21
Умело подбрания екип от млади лекари в съчетание със съвременна и иновативна техника, водят до високи резултати и дълготраен ефект. В сравнение с други центрове и студия, предлагащи този набор от услуги, извършвани от козметици, разликата е огромна! Горещо препоръчвам д-р Евелина Арнаутска - изключително добре подготвен, знаещ и можещ лекар!
js_loader

Запази час за професионална консултация

Висок клас естетични и апаратни процедури