Кои са 3-те skincare стъпки, които нашите дерматолози не пропускат?

beautiful girl enjoying the sunlight

В Dermal Lase предлагаме много процедури за подмладяване, възстановяване и стимулиране на еластичността на кожата, влизане във форма и др., но не по-малко важно е личната грижа за кожата. Нашите дерматолози имат няколко стъпки за безупречна кожа, които самите те не пропускат.

Измиващ продукт подходящ за кожата
Измиването на лицето е основна стъпка в ежедневната грижа за кожата. Измиващият продукт, който изберем, играе важна роля за поддържането на здрава и красива кожа. Нашите дерматолози препоръчват измиващи продукти, които са подходящи за конкретния тип кожа на всеки човек.Измиващите продукти трябва да бъдат нежни и да не изсушават кожата. Те трябва да премахнат не само грима, а и замърсяванията и мръсотията, без да нарушават баланса на естествените масла на кожата. Правилното почистване на кожата помага да се предотврати появата на пъпки, акне и други проблеми с кожата.

Хидратация
Хидратацията е важна стъпка в грижата за кожата и нещо, което нашите дерматолози не пропускат. Добре хидратираната кожа изглежда по-млада, по-свежа и по-здрава. Хидратирането помага да се запази влагата в кожата и да се предотврати изсушаването и дехидратацията. Хидратиращите продукти съдържат вещества като хиалуронова киселина, глицерин и натурални масла, които поддържат естествената красота на кожата и подобряват нейната еластичност. Редовното прилагане на хидратиращи продукти предпазва от преждевременно стареене.

Слънцезащита
Най-важната стъпка в грижата за кожата е защитата от слънцето. Излагането на кожата на вредните UV лъчи може да доведе до преждевременно стареене, пигментни петна, бръчки и дори рак на кожата. Затова нашите дерматолози винаги препоръчват използването на слънцезащитни продукти. Слънцезащитните продукти предпазват кожата от UV-A и UV-B лъчите, които са отговорни за негативните ефекти върху кожата. Те трябва да бъдат с широкоспектърно действие и със защитен фактор (SPF) от поне 30.

Измиващият продукт, хидратацията и слънцезащитата са трите основни стъпки в грижата за кожата, които нашите дерматолози не пропускат и силно препоръчват. За да имате здрава, красива и младежка кожа, не забравяйте да изберете подходящи продукти за измиване, да я хидратирате редовно и да я предпазвате от вредните UV лъчи на слънцето.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Филъри за косопад

Алопецията или косопадът е често срещан проблем както при мъжете, така и при жените. Най-честите причини за това състояние са напреднала възраст, продължителен стрес, хронична умора, прием на някои медикаменти,

Прочети повече

Какви са най-добрите методи за лечение на хиперпигментация?

Хиперпигментацията е общо състояние на кожата, при което на определени области се появяват по-тъмни петна, поради прекомерното производство на меланин. Това състояние може да бъде причинено от различни фактори като

Прочети повече