Възможно ли е трайно скулптуриране на тялото и стягане на кожата без скалпел?

С времето продуцирането на колаген в тялото постепенно намалява и в тялото започва да се натрупва мазнина. Съвременната и модерна медицинска практика предлага все повече процедури за успешно третиране на отпусната кожа, заличаване на фини линии и бръчки, изглаждане неравностите на кожата, третиране на мастни натрупвания и целулит, редуциране на обиколки на тялото, подобряване качеството и стягане на кожата, стимулирайки производството на колаген и еластин.

В Dermal&Lase Center разполагаме с медицински неинвазивен апарат – Venus Legacy, който успешно се справя с всички тези проблеми. Venus Legacy е високо напреднала неинвазивна медицинска апаратура, която ефективно разрешава предизвикателни естетични нужди в областта на лицето и тялото. Благодарение на него, извършваме нехирургична редукция на обиколката на тялото, редуциране на целулит, стягане и изглаждане на кожата, изглаждане на фини линии и бръчици. Процедурите са приятни, безопасни и без възстановителен период.

Как работи Венус Легаси?

Venus Legacy има 4 апликатора за различните зони от тялото, и работи с мултиполярна радиочестота и пулсиращи магнитни полета. Мултиполярната радиочестота доставя хомогенно енергията, загрявайки тъканта в цялата й дълбочина, което позволява бързо и безопасно достигане на терапевтична температура. Загрявайки, тя директно стимулира фибробластите, които се съдържат в кожата, да произвеждат нов колаген и еластин. Действието на мултиполярната радиочестота се подсилва от пулсиращото магнитно поле, което пък промотира ангиогенезата (образуването на нови кръвоносни съдове). Така също се стимулират фибробластите чрез освобождаването на растежни фактори (FGF-2), в резултат на което се ускорява значително колагеновият синтез.

Venus Legacy използва иновативната VariPulse Technology, и е единственото медицинско естетично устройство в индустрията, което разполага с тази технология. Тя осигурява вакуумно действие – позитивно и негативно налягане, което улеснява липолизата и осигурява по-дълбоко проникване на енергията. Освен това се подобрява циркулацията, лимфния дренаж, засилва се липолитичния ефект на радиочестотната енергия, видимо се намалява целулитът.

Какво е усещането?

По време на процедурата се усеща приятно затопляне в третираната зона, като някои пациенти дори заспиват. Веднага след процедурата третираната зона е леко зачервена, което отминава в рамките на 30 минути. Процедурата не е свързана с болка или каквито и да било неприятни усещания. Venus Legacy е модерна апаратура, която ни позволява мониторинг на температурата в третираната зона и така избягваме риск от изгаряне на кожата, работейки в терапевтични граници на температурата при максимален комфорт за пациента. Веднага след процедурата може да се върнете към своите ежедневни активности.

Каква е продължителността на процедурата и кога се виждат резултатите?

Продължителността на една процедура за тяло представлява 30 минути третиране на зона с големината на лист формат А4. Зоните могат да бъдат лице, корем, паласки, бедра, прасци, седалище, колене, бричове, ръце, зона сутиен и т.н.

Резултат има още след първата процедура, но за да бъде той дълготраен са необходими 6-8 процедури на зона в зависимост от индивидуалното състояние на тялото. Обикновено видимите резултати се наблюдават след 4-тата процедура, като ефектът е с натрупване. Той  продължава да се разгръща дори след приключване на цикъла от процедури в рамките на още 3-4 месеца. Процедурите се извършват през интервал от 4-10 дни.

Зоните и броят на процедурите се определят след индивидуална консултация, по време на която се уточнява интервалът между тях. Начинът на хранене и физическата активност също оказват влияние върху крайния резултат от процедурите. Терапевтът изготвя насоки какво да се прави, за да постигнат възможно най-добри резултати.

За кого е подходяща процедурата?

Идеалният кандидат за процедури с Venus Legacy e всеки, който има натрупване на целулит и/или ексцесивно увеличаване на мастната тъкан, с които не може да се справи, въпреки хранителен режим и физическа активност, както и хората, които не желаят хирургична интервенция. Процедурта е подходяща и за пациенти, чиято кожа е започнала да губи своята еластичност, показва ранни белези на увисване на кожата и поява на бръчици.

Запишете час за консултация относно процедурите с Венус Легаси с медицинския екип на Dermal&Lase Center, който ще изготви план за терапиите, съобразен изцяло с вашия индивидуален график и особености на кожата ви.

Сподели статията
Pin to board
Share on facebook
Последни статии

Лечение на гъбички по ноктите (онихомикоза) с Nd:YAG лазер

Лазерно лечение  на онихомикоза (гъбички по ноктите) Онихомикозата е хронично заболяване, водещо до разрушаване на плочката на ноктите, което се причинява от дерматофити, дрожди и плесени. Как да я разпознаем?

Прочети повече

Премахване на целулит с Venus Legacy

Venus Legacy (Венус Легаси) е неинвазивна процедура, която ефективно премахва целулит и мастни натрупвания, стяга кожата, намалява фините линии и бръчки на лицето и шията. Процедурите са изключително подходящи след

Прочети повече