fbpx
z_belezi

Заличаване на белези

Кои белези могат да се заличават?

Допреди няколко години премахването на белези от акне, стрии и бръчки, белези от секцио, шарка, следоперативни белези, фини бръчки и стягане на отпусната кожа се правеше с методики като дермабразио, дълбок химичен пилинг, класически лазерен пилинг, които имат съществени недостатъци като дълъг възстановителен период, риск от поява на хипер пигментации, белези и др.

С новата революционна технология – т. нар. Фракционен CO2 лазер – се осъществява „изпаряване” на повърхностните епидермални слоеве и специфично топлинно въздействие върху дълбоките структури на кожата.По време на самата процедура не се наранява цялата кожа, а само отделни участъци от нея под формата на микроскопични колони –микротермални зони. Всяка такава зона е заобиколена от здрава и незасегната от лазера област.

С тази процедура се позволява на кожата да се възстанови много бързо, дори при обработване на по-големи повърхности. Така се активира производството на нови здрави колагенови влакна, които изглаждат релефа на кожата, подобряват възстановяват нейната структура, плътност и еластичност.

Какви са предимствата на тази процедура?

При лазерната обработка се предизвиква ремоделиране на колагеновата структура и нейното обноваване по изключително прецизен начин, което не е по силите нито на средно-дълбокият пилинг, нито на така известното дермабразио. Лазерната енергия стимулира образуването на здрав колаген и по този начин се подобрява релефа и структурата на белезите, намаляват бръчките и фините линии, подобрява се текстурата на кожата и се възстановява свежия й вид.

Какво да очакваме по време на процедурата?

Преди да се пристъпи към този вид процедура, е задължителен първоначален дерматалагичен преглед, по време на който се определя състоянието на кожата и се изготвя терапевтичен план. Процедурата не е болезнена, защото кожата се обработва предварително с обезболяващи кремове за по-голям комфорт на пациента, но е възможно по време на нейното извършване да се усети слаба болезненост и парене.

Какво да очакваме след процедурата?

Непосредствено след процедурата се появяват зачервявания и оток, които траят до няколко дни. На следващият ден се образуват кафеникави корички, като е възможно изтичане на жълтеникава течност , така наречената ексудация. В този период се избягва употребата на обичайната козметика и се препъръчва почистване на кожата само с чиста вода и кремове назначени от дерматолога. С това се цели максимална хидратация на кожата, което спомага за нейното по-бързо възстановяване. Зачервавянето и отока започват да изчезват след втория ден и около 5-ти ден след процедурата , пациента може да се върне към обичайният си ритъм на живот.

Какви грижи трябва да полагаме след такава процедура?

Необходимо е да се използват хидратиращи и слънцезащитни кремове, които да овлажняват кожата допълнително. Противопоказно е използването на ексфолианти за период от около 4 седмици, както и излагане на слънце, силен вятър, плуване в солена или хлорирана вода. Забранено е саморъчното отстраняване на образуваните кафеникави корички. Препоръчително е контролен преглед след един месец.

Какъв е необходимия брой процедури за постигане на желания ефект?

Всеки случай носи своите индивидуални характеристики, но са необходими не по-малко от четири процедури в зависимост от вида и характера на белезите, дълбочината на бръчките, вида на кожата и нейните възстановителни способности. Едно посещение не е достътъчно за постигане на желания ефект.

Кога е най-подходящото време за извършването на тази процедура?

Процедурите се извършват през зимния период, поради повишена фото- чувствителност на кожата след манипулация, с цел избягване на пигментации на третираната зона.

Цени:

1 процедура за единичен белег до 1 см. 100 лв
4 процедури за единичен белег до 1 см. 350 лв

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация на тел. 0888 0 666 51

  DERMAL & LASE CENTER

  Парк Център София

  бул. „Арсеналски“ 2, eт. 3,
  ж.к. Лозенец, София 1421

  Понеделник – Неделя
  10:00 – 20:00

  +359 88 806 6651

  info@dermallase.com