Медицински преглед

При нас ще получите професионална консултация и достъп до висок клас апаратни процедури, инжекционни процедури и медицинска козметика.

В Dermal Lase проследяваме внимателно и задълбочено Вашия проблем и намираме подходящо лечение. Ние подбираме индивидуален подход за решаване на проблема.

Нашият екип

Нашите специалисти са висококвалифицирани лекари дерматолози, който работят с внимание, експертиза и добро отношение към пациента.

Запази час за професионална консултация

Висок клас естетични и апаратни процедури

Често задавани въпроси

Лазерна епилация

Времетраенето на процедурата зависи най-вече от зоната на третиране. Спрямо нея, продължителността може да варира от 10 до 45 минути.

Не е желателно бременни и кърмещи жени да се подлагат на лазерна епилация.

В Dermal Lase работим с GentleLase Pro – най-модерният медицински александритен лазер, който ефективно третира възможно най-голям спектър от косми – от тънки и светли до дебели и тъмни.

Gentle Lase Pro е най-ефикасният лазер за отстраняване на тънки и светли косми в света, дори по лицето. Изключение правят косми без пигмент (бели и старчески косми), както и мъх.

Между 6 и 8 процедури лазерна епилация с Gentle LasePro обикновено са достатъчни за ефективно заличаване на окосмяването в третираната зона, освен ако не е налична хормонална особеност или друг тип външни фактори.

Препоръчително е спазването на пълния цикъл от процедури, тъй като по тялото космите не растат равномерно. Във всеки момент само около 20% от космените фоликули са кръвоснабдени. Косъмчетата по тялото ни растат до определен момент, след което падат, а на тяхно място се появяват нови.

Мит е, че процедурите трябва да се правят задължително през 30 дни. Епилацията се прави, когато космите са в анагенна (активна) фаза на растеж и са свързани с корена си, за да можем да таргетираме именно него. В различните зони на тялото, растежът на космите се случва с различна скорост, но обикновено са необходими около 6 цикъла на опадане и растеж.

Поради тази причина процедурите на лице е препоръчително да се правят през 30-45 дни, тези на ръце, подмишници, интим – на 45-60 дни, а на крака през 60-90 дни.

Допитайте се до Вашия практикуващ лекар за най-точна препоръка за планирането на вашите посещения лазерна епилация в Dermal Lase.

В Dermal Lase лазерната епилация е изцяло медицинска и се провежда от специализиран и обучен екип, който подхожда със специално внимание и грижа към всеки посетител.

Безопасността на лазерната епилация с  GentleLase Pro e доказана чрез множество клинични проучвания, проведени от от независими учени в последните 20 години.

За да можем да третираме окосмяване с лазер максимално ефективно, е силно препоръчително космите да бъдат гладко избръснати часове преди процедурата.

Кола маската или другите методи на отскубване на косъма от корен не са подходящи, защото лазерната светлина има нужда да стигне до корена на косъма, за да унищожи фоликула му. Ако обичайно се обезкосмявате чрез кола маска или епилатор, силно препоръчваме въздържане от този метод поне 3 седмици преди преди първата процедура лазерна епилация на желаната зона. Този срок е необходим да може да израснат нови косъмчета, свързани с корен, за да е истински ефикасно третирането с лазер. 

Поддържане: При поддържането между процедурите, космите в третираните зони се премахват само чрез бръснене, тример или подрязване с ножичка ако третираната зона е по лицето.

В никакъв случай не се препоръчват методи с отскубване на косъма.

Ефект от лазерната епилация с Gentle Lase Pro може да се забележи още след първата процедура. При нея с лазерът достига до фоликулите на косъмчетата, които са били в растеж и вече са били забележими на повърхността на кожата.
При тези от тях, които са били в анагенен (активен) етап от развитието си, ще се наблюдават следните фази:

I: косъмчетата ще пробият кожата, като ще се наблюдава т.нар. лъжлив растеж в първите дни след процедурата;

II: косъмчетата ще опадат – това се случва най-рано 2 седмици след процедурата, като това зависи от зоната на третиране.

III: следва период, в който няма да има окосмяване – гладък период, който продължава поне 2 седмици и също зависи от третираната зона;

IV: малко преди да настъпи времето за следваща процедура, ще започнат да се появяват отново косъмчета. Важно е да се знае, че това са нови косъмчета,  а не вече отстранени такива. 

Поддържащи процедури е необходимо да бъдат направени, когато и АКО се забележи растеж, който е забележим или ви притеснява. Понякога се случва след хормонални промени (бременност, хормонален дисбаланс, заболявания, менопауза) да се наложи да бъде направена поддържаща процедура. 

Възможна е и нужда от поддържащи процедури ако по време на курса от 6 процедури не са спазвани периодите, пропуснати са ангенни фази, или е имало тен, с което са съобразени и параметрите на силата на лазера. Най-често след 6 процедури успяваме да унищожим окосмяването почти изцяло и поддържащите процедури се налагат рядко – през 1-2 години или според индивидуални особености. 

Криолиполиза

 1. Първо извършваме детайлна и безплатна консултация, както и специални тестове.
 2. Поставяме върху зоната индивидуален и оригинален криолист на компанията Cocoon – той ще предпази кожата ви от студа.
 3. Поставяме апликатора на апарата върху зоната. Той засмуква излишната мастна тъкан чрез вакуум, който временно намалява кръвообращението и спомага за криотерапията.
 4. Третираният участък се охлажда без болка до минус 8 градуса по Целзий за няколко минути. Той остава напълно безчувствен за цялата продължителност на процедурата – 70 минути. Вие лежите през цялото време: можете да четете, да гледате клипчета, да чатите и всякакви подобни занимания. (Повечето хора направо заспиват.)
 5. Сваляме апликатора и правим масаж на зоната, докато възвърне своята чувствителност и се загрее до телесна температура.

Готово! Можете вече съвсем спокойно да се върнете към всекидневните си занимания.

Криолиполиза с CoolTech може да се прилага с 1 или 2 апликатора-накрайници.

Когато използваме един накрайник, се прави за зони двойна брадичка и корем. Ако процедурата се прилага с два накрайника, може да се третират две симетрични зони едновременно – ръце, вътрешни бедра, бричове, паласки, гръбни перки и по-голяма зона корем.

CoolTech е най-ефикасният метод за решаване на проблема с мастните натрупвания. За още по-добри резултати той може да се съчетае с радиочестотната процедура Venus Legacy. Причината комбинираният подход да допринася за безупречния ви вид е дренирането на мастните клетки, оставащи в организма, и стягането и изглаждането на кожата – защото диетите и упражненията могат да стегнат и заздравят вашата мускулатура, но не и вашата кожа.

Комбинираният подход за отслабване и редуциране на целулита се прилага само след предварителна консултация с нашите лекари и терапевти. По тяхна препоръка се изготвя индивидуален за всеки един пациент план за прилагане на процедурите.

Всеки организъм е индивидуален, затова зависи от конкретния случай и от желания резултат. Най-често се правят от 1 до 3 процедури на една и съща зона на всеки 6-8 седмици.

Процедурата трае 70 минути за всяка третирана зона плюс времето за измервания и подготовка, което е от 15 до 30 минути. 

Възможно е някои от подложилите се на криолиполиза да почувстват минимален дискомфорт поради много ниската температура. Обичайно обаче това е напълно поносимо и се случва само в два момента:  Първият е в началните няколко минути от процедурата при засмукването на мастната тъкан чрез вакуум. Чувството обаче преминава бързо, тъй като временно се намалява кръвообращението и зоната се ограничава и обезболява. Вторият момент е до 5-10 минути след сваляне на апликаторите. Тогава правим масаж на зоната, докато възвърне своята чувствителност и се загрее до обичайната телесна температура. Възможно е да усетите леко парене, което наподобява усещането, когато през зимата облеете премръзнали пръсти с топла вода.

Още след първите 20 дни ще видите положителните ефекти от криолиполиза, а финалните резултати – около 2 месеца след процедурата. Дори и през третия месец след нея резултатите продължават да се подобряват при някои случаи. Всичко зависи от това колко е бърз метаболизмът и в какво състояние е организмът ви. За да има максимален ефект, не е нужна непременна промяна в режима на хранене. Задължително е обаче да няма повишаване на телесното тегло.

Процедурата не е тежка и  ви позволява да се върнете незабавно към обичайните си дейност и ежедневие. Тъй като терапията е неинвазивна, няма нужда от време за възстановяване.

Процедурата е подходяща за хора с нормално тегло, но с локални мастни натрупвания. При хора с наднормено тегло резултатите могат да бъдат колебливи. Причина за това е, че в повечето случаи наднорменото тегло е резултат на забавен метаболизъм или други здравословни причини. Преди процедурата се извършва задължителна консултация с измервания.

Криолиполиза не се прилага при бременни и кърмещи жени, защото клинични проучвания при тях не се провеждат. Студова алергия и тромбофлебит също са противопоказни за тази процедура.

Процедурата може да се прилага още след навършване на 18-годишна възраст, но само след подробна консултация с нашите лекари. Винаги препоръчваме на тази ранна възраст да заложите на активен спорт и правилно хранене. След това ние сме насреща да ви консултираме и да намерим най-точното решение за вашия индивидуален случай.

След 50-годишна възраст е възможно резултатите да се забележат със закъснение или да се наложат повече процедури за постигане на желания ефект. Причината за това се корени в естественото забавяне на метаболизма. Накрая обаче могат да се постигнат целите, зададени при консултацията.

Venus Legacy

Venus Legacy е процедура за тяло, която комбинира съвместното действие на 3 технологии: радиочестота, пулсиращ вакуум и електромагнитни полета.

Терапията гарантира дълготрайни подобрения във фигурата. Благодарение на добавената технология на електромагнитните импулси, пулсиращите магнитни полета подобряват, обновяват и уплътняват капилярната мрежа в тъканта. Този процес се нарича ангиогенеза и отговаря за кръвоснабдяването и засилването на метаболизма в зоната. 

Venus Legacy е единствената радиочестотна процедура за тяло, която прониква в плътна дълбочина – от самата повърхност на кожата до 3-5 см в тъканта. Така целулитът и мастните натрупвания се обработват равномерно и едновременно. Хранителният режим и начинът на живот също са много важен фактор за успешния резултат от терапията.

Могат да бъдат третирани бедра, седалище, корем, паласки, ръце, лице, шия и деколте. В зависимост от конкретните нужди, може да бъде създадена и индивидуална програма чрез задаване на конкретни параметри за сила и интензивност на прилагане на всяка от отделните технологии.

Процедурите са изключително подходящи след бременност и постигат впечатляващ резултат в борбата за възвръщане на добра форма. Апаратът постига невероятен ефект върху кожата – дори и в най-трудните за стягане зони.

Повечето пациенти виждат резултатът след третата процедура, а други дори и по-рано. 

Зависи от зоната на третиране – за лице са препоръчителни от 6 до 8 процедури веднъж седмично. За тяло от 8 до 10 – веднъж или два пъти седмично.

Напълно. Радиочестотата и технологията на пулсиращите магнитни полета се използва в традиционната медицина от десетилетия насам и е абсолютно безопасна и ефективна.
Единствените противопоказания са за прилагане при бременни и кърмещи жени, при хора с метални импланти в тялото, както и при наличие на онкологични заболявания. 

Третирането на една зона отнема по-малко от 30 мин., след което може да се върнете отново към обичайните си занимания. Няма странични ефекти и възстановителен период.

Единствените противопоказания са за прилагане при бременни и кърмещи жени, при хора с метални импланти в тялото, както и при наличие на онкологични заболявания. 

Филъри

Дермалните филъри най-често съдържат висококачествена хиалуронова киселина или колаген. Действието им е комплексно за кожата – хидратиращо, изглаждащо, запълващо (и за белези, и за фини линии и бръчки), възстановяващо и стягащо.

Гаранцията е почти 100% , тъй като преди процедурата се поставя локална упойка –  стандартен лидокаин под формата на крем, който може да бъде и локално инжектиран. Всеки пробив на кожата предизвиква болка или дискомфорт. Ключов фактор е и зоната на поставяне на филъра – някои зони са много по-чувствителни от други. Устните, например, са най-чувствителни, защото са снабдени с множество нервни окончания. Нашите експерти работят с филъри за лице, които съдържат лидокаин, което прави поставянето им много по-лесно за понасяне. Усещането от инжекциите далеч не е непоносимо – повечето ни пациенти го описват като лек дискомфорт, а не силна болка. Дълготрайните резултати в пъти надминават евентуалното неприятно, но краткотрайно усещане.

Напоследък дермалните филъри все повече се прилагат и за запълване и изглаждане на релефа на кожата след белези.

Процедурата включва инжектиране на активни агенти и поставяне на упойка, поради което е крайно нежелателно да се извършва в домашни условия. Филърите задължително трябва да се поставят от медицинско лице.

Обикновено още при поставянето на първия филър се вижда резултат, който обаче трае няколко седмици – затова се изисква повторно инжектиране. С течение на времето кожата се подобрява и се препоръчва поставяне на филъри поне на 3-4 месеца за дълготраен свеж вид на лицето.

Това зависи от спецификата в състава на различните марки хиалурон или колаген. В зависимост от тях, специалистът, който ще постави вашия филър, ще ви обясни подробно какво не препоръчва да правите веднага след поставянето.

Обикновено нашите експерти съветват да приемате повече вода за около седмица след процедурата,  категорично да се въздържате от посещения в солариум, както и да не се гримирате до 10 часа след процедурата.

На практика няма противопоказания за дермалните филъри, свързани с възрастта. Освен с подобряване на формите и контурите, филърите се ползват и за друг ефект – освежаване, попълване, изглаждане и третиране на белези – те са напълно допустими и за хора под 35-годишна възраст, която е и началната възраст за анти-ейдж процедури.

Съвременните дермални филъри са подходящи за всички сезони. Мит е, че силното слънце през лятото е противопоказно за тяхното поставяне.

На практика използването на слънцезащита с висок фактор е съвет, който всяка дама трябва да осмисли, независимо от това дали се подлага на конкретни естетически процедури, бори признаци на напредналата възраст или просто поддържа кожата си с бистър и равен тен.

Въпреки че в основата на филърите има хиалуроновата киселина, те се различават по плътност, вискозитет, еластичност, твърдост и трайност. Съвкупността от всички тези съставни елементи оформя специфичния профил на всеки пълнител и определя ролята му при оформянето и подмладяването на лицето. Специалистът, който постави вашия филър, ще прецени кое е най-ефективното решение за целите и резултатите, към които се стремите. Той ще ви предостави цялата информация и ще ви посъветва кой филър би бил най-добрият избор за вас. Често се случва пациентът сам да дойде с желанието конкретна марка филър да му бъде инжектиран. След детайлен анализ и консултация спрямо нуждите на кожата и спецификата на лицето, заедно вземаме най-подходящото решение. При консултацията, експертът предоставя цялата необходима информация, както и ценни съвети, за да може пациентите ни да се чувстват още по-спокойни и уверени и да знаят, че са в добри ръце.

Всеки дермален филър трябва да е одобрен от органите на ЕС и да има сертификат за безопасност. Този документ гарантира, че продуктът е произведен по патентована технология, подкрепена от години изследвания и многобройни тестове. Не правете компромис и не поемайте рискове в това отношение! Ако в дадена клиника Ви предложат продукт, който не е сертифициран и одобрен, потърсете друго място незабавно.

За разлика от филърите, скинбустърите не възстановят обема и не контурират. Те цялостно подобряват качество на кожата, освежават я и я подсилват. Те не се поставят дълбоко в повърхността на кожата, а вътре в нея. Така спомагат за нейната хидратация, еластичност, уплътняване и блясък.

Пълнителите могат да се поставят върху зоните, които издават възрастта – такива са ръцете и шията. Освен че кожата в тези зони се пигментира и дехидратира, мастните подложки също намаляват. Това прави вените и костите по-видими. С правилното количество пълнител, поставен на точните места, ръцете ще изглеждат отново женствени, меки и цялостно освежени.

От пурпурни точки до малко по-големи, синьо-зелени петна, натъртванията са неизбежен страничен ефект на инжекционните процедури. Получават се след пробива на иглата под кожата или при нараняване на кръвоносен съд.

Експертите в Dermal Lase винаги подхождат изключително внимателно, за да минимализират дискомфорта.  Екипът на Dermal Lase ви съветва в дните преди процедурата да не приемате лекарства и добавки, които биха могли да увеличат риска от кървене. Такива са аспирин, ибупрофен, рибено масло, гинко билоба и жълт кантарион. Подуването се дължи както на травмирането на тъканите, така и на факта, че хиалуроновият филърът изтегля вода. Важна и успокоителна информация е, че до седмица след манипулацията този страничен ефект отшумява.

Поставянето на дермални филъри не е подходящо за за бременните жени и кърмещите майки, както и на хора с активни инфекции. Филърите не се прилагат и на пациенти, които са алергични към съставките на хиалуроновия филър. Пациентите с проблеми с имунитета и с автоимунни заболявания също трябва да бъдат внимателни. По време на първоначалната консултация, нашите специалисти ще ви зададат редица въпроси преди да пристъпят към процедурата. 

Ботокс

Ботоксът е невротоксин. Той блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. По този начин мускулът остава в състояние на релаксация за определен период от време, т.е. не се съкращава. Това възпрепятства образуването на нови и задълбочаването на вече съществуващи бръчки.

От 1989 г. ботулиновият токсин ефикасно се използва за третиране на мимическите бръчки на лицето, а от 1993 г. се прилага и за хиперхидроза – рядко, но неприятно състояние на обилно изпотяване.Продължават проучванията във връзка с използването на ботулиновия токсин за третирането на редица мускулни спазми, мускулна болка, главоболие (вкл. мигрена), астма, обезитет, проблеми при писането, гастроезофагеален рефлукс, силна кашлица, аритмии. В дерматологията новите показания на ботулиновият токсин са за лечение на себореен дерматит и акне, тъй като токсинът намалява секрецията на мастните жлези, белезите и екземата на ръцете.


Единственият регистриран в България ботулинов токсин за корекция на мимически бръчки в горната част на лицето е: Vistabel® (от 2009) ALLERGAN.Останалите регистрирани продукти с други показания са Dysport® (от 2003) IPSEN и Xeomin Merz.

Ботоксът е средство на първи избор при третиране на мимически бръчки в областта на горната половина на лицето: челото (при мимиката на учудване учудване), между веждите (т.нар. „гневна бръчка”) и около очите. Бръчките около очите могат да бъдат тип „пачи крак”, които се получават при широка усмивка.

Долната половина на лицето:
В долната половина на лицето мускулите образуват сложна плетеница и участват в редица активности на устата ни – говор, пеене, рецитиране, дъвчене. Поставянето на ботокс в долната част на лицето не се препоръчва при някои професии – певци, актьори, конферансиета, рецитатори. Тенденцията е да се работи фул фейс. Все пак поставянето на ботокс в долната трета на лицето има редица предимства. Той се поставя в мускула Depressor anguli oris – този, дърпащ ъглите на устните надолу.Брадичка: 

Ботокс може да се постави и в брадичката, за да се коригира портокаловата кожа и да се отпусне мускула – това подобрява контура на лицето.

 

Нос:

Поставяне на ботокс в носа се прави, за да се повдигне върха на носа или когато мускулите на носа и около устата имат преплитане на влакна. Ако случаят е такъв, носът се движи надолу, сякаш се накланя. Тогава следва да се коригират така нареченият бъни лайн или страничните “крила” на носа.

 

Масетери (дъвкателни мускули):

При стискане на зъбите или в случаите, когато дъвкателните мускули са по-големи, водят до разширяване на лицето в долната му част. За да подобрим това, можем да поставим ботокс в масетерите.

 

Деколте:

Ботокс в деколтето може да се добави с техниката мезоботокс, която се поставя в малки дози и коригира фините линии и бръчици в тази област.

 

При хиперхидроза: 

При хиперхидроза, известна още като “профузно изпотяване”, ботокс може да се инжектира и в областта на подмишниците, дланите, стъпалата и ингвиналните гънки. По този начин секрецията на потните жлези ще се блокира за поне няколко месеца.

Ботокс на шията се поставя за постигане на т.нар.  нефертити лифтинг ефект. Поставя се в зоната на бандовете – жилите, които изпъкват при стискане на зъбите и стягане на мускулите на шията и долната част на лицето. Резултатът е гладка кожа и подчертан лицев контур.

Резултатът зависи от дълбочината на бръчките. При бръчици с малка давност, които все още не се виждат при статично положение на мускулите, обикновено резултатът е 100-процентов и няма нужда от поставяне на филър.
При бръчки, които си личат без да има мимическо движение също е възможно почти напълно изглаждане. Ако обаче бръчките са по-дълбоки, невинаги се наблюдава пълно изглаждане само с ботокс – в такива случаи е удачно инжектиране на филър 2 седмици след поставяне на ботокса.
Ботоксът обаче винаги допринася за омекотяване на наличните бръчици и превенция на задълбочаването им.

Ботокс не се поставя на бременни и кърмещи жени. Ако пациентка е поставила ботокс преди да разбере, че е бременна, не се очакват сериозни странични ефекти.
Ботокс не се инжектира и ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки. 

Други фактори за противопоказност:
– ако имате проблеми с преглъщането или миастения гравис
– ако кървите много лесно
– ако имате инфекция на мястото на приложение на ботокса
– ако имате вирусно или автоимунно заболяване

С течение на времето активността на токсина се изчерпва, защото организмът образува колатерали – заобиколни пътища на инервация на тези мускули, на които поставянето на ботокс е прекъснало предаването на импулс от неврона.
Постепенно видът на бръчките се възстановява до степен, близка на първоначалния вид, но по-лека. Това е, защото кожата ни има свойството да отлага новообразувалия се колаген на дъното на бръчките и когато мускулите са неактивни, тези новосинтезирани млади колагенови фибри остават там.
Предимството на ботокса е, че осигурява покой на мимическите мускули, поради което съществуващите линии и бразди не се задълбочават, а формирането на нови такива се предотвратява.
Повторно и поредно инжектиране на ботокс може да се направи, когато по-голяма част от мускулната активност е възстановена, но не бива да се изчаква до пълното й възвръщане. Колко е този интервал отново зависи от индивидуалните особености на организма, най-често той е между 4-6 месец. Нашите специалисти ще ви препоръчат най-правилният план за поставяне на ботокс в зависимост от вашето лице и нужди. Все пак е важно да се знае, че най-безопасният интервал между две ботокс процедури е 3 месеца.

Първите промени се отчитат на 72-я час от процедурата. Максималният ефект идва след 14 дни, като неговата продължителност е 3-4-6 месеца при релаксиране на мимическите мускули и 6 – 9 месеца при третиране на хиперхидроза (“профузно изпотяване”).

Повторно инжектиране на ботокс може да се направи в рамките на първите 14 дни при необходимост от корекция (ретуш), а след това най-рано след 3 месеца.

Ефектът зависи и от индивидуалните особености на организма – възможно е някои пациенти да развиват антитела, което ще направи и ефекта по-краткотраен.
По-краткотраен ефект се наблюдава и при пациенти с ниски нива на цинк или такива, на които е инжектиран често ботулинов токсин и не се спазва 3 месечния безопасен период.
Ефектът може да бъде по-кратък и при хора с много ясно изразени статични бръчки, активно спортуващи или изложени продължително време на слънце. Преминаването от един вид ботокс към друг също е фактор за давността на ефекта.

Важно е при терапия с ботокс пациентът да не сменя често лекаря си, защото именно той проследява процеса. Нашите специалисти изготвят пациентско досие за всеки пациент, където отбелязват датата на поставяне, местата на инжектиране, вида ботокс и неговата доза.

С помощта на ботокс веждите се повдигат, очите се разкриват, а лицето придобива ведро и свежо излъчване. Погледът е открит и спокоен, а изражението става женствено без белезите на напрежение.

Мускулите на лицето работят заедно. Когато едни се съкращават, други се отпускат. Познавайки в детайли анатомията на лицето, лекарите правят преценка на индивидуалните особености на всяко лице и според нуждите му, поставят правилното количество там, където трябва.
Така например мускулите в зоната между веждите (5 на брой) са отговорни за мимиките на намръщване и това да изглеждаме сърдити или ядосани. На тях им противодейства един мускул – този на челото. Когато инжектираме ботокс в глабералния комплекс между веждите, ние отпускаме техните мускули, а мускулът на челото става по-активен, защото противодействащата му сила вече я няма.
И обратното – когато инжектираме ботокс само в челото, особено ако то е малко, мускулите на веждите стават по-активни. Така рискуваме да няма бръчки на челото, но лицето все пак да изглежда по-намръщено. Затова, ако трябва да поставим ботокс в челото, е добре да поставим и в зоната между веждите, за да постигнем симетрия.
Ако клепачите са отпуснати, а веждите снижени, е по-добре да поставим ботокс само в зоната между веждите и да оставим челото по-активно.

Тенденцията е да се работи фул фейс, тъй като нашите лекари работят със специални депресори и леватори, за да балансират  мускулната активност на лицето.

Когато искаме да повдигнем веждите, трябва да поставим ботокс в латералната им  (странична) част. Това отпуска частта в околоочния мускул, която дърпа надолу, и оставя активна латералната част на мускула на челото, което повдига веждите нагоре.

Когато искаме да повдигнем веждите, трябва да поставим ботокс в латералната им  (странична) част. Това отпуска частта в околоочния мускул, която дърпа надолу, и оставя активна латералната част на мускула на челото, което повдига веждите нагоре.

Какво значение имат тренировките за излизането на ботулиновия токсин от тялото? Фактор ли са по-топлите дестинации за краткотрайния ефект на ботокса? 

Когато тренираме,  засилваме обмяната на веществата. Ако тренировките са много чести и интензивни, е възможно ефектът на ботокса да бъде по-краткотраен.  ефекта на ботокса е по-краткотраен. Топлите дестинации не влияят съществено.

Непосредствено след процедурата е възможно да усетите тежест, разпъване или главоболие. Това е напълно нормално и отминава бързо с резорбиране на разтвора. Повечето странични ефекти идват от неправилно поставен ботокс – птоза (необичайно ниска позиция) или спадане на клепач, невъзможност на окото да се отвори напълно. Това състояние е много рядко и напълно се възстановява за няколко седмици.
Други странични ефекти в резултат на неправилно поставяне на ботокс могат да бъдат птоза на вежда, асиметрия, мефисто, двойно виждане, алергия, инфекция или незадоволителен ефект.
Екипът на Dermal Lase силно съветва ботокс да се прилага само от специалисти в специализирани кабинети.

Няма ограничение в броя на терапевтичните процедури с ботокс. Безопасната възрастова граница на пациентите, инжектирани с ботокс е между 18 и 65 години.

След преглед и консултация нашите специалисти ще преценят и ще информират кои зони могат да бъдат пропуснати. Случва се някои пациенти на възраст над 55 години и с отпуснати клепачи, да пропуснат зоната на челото. По този начин се оставя активен единственият “повдигач” на веждите и клепачите, за да се компенсират отчасти увисналите клепачи. В този случай ще има няколко малки бръчки на челото, но пък очите ще изглеждат по-отворени, а видът на лицето – по-свеж и отпочинал

Разбира се. При желание от страна на пациента може да се прекрати поставянето на филъри и ботокс без това да има последици от гледна точка на повече отпускане на кожата. И все пак ще сме забавили стареенето.

Препоръчва се да свивате и разпускате мимическите си мускули, които са били третирани – това може да стане като изпълнявате конкретни гримаси в рамките на 3-4 часа след процедурата. Това спомага за по-равномерното и цялостно разпределение на активното вещество в инжектираната зона.

НЕ трябва да масажирате инжектираните зони, нито да спите по очи. Посещаването на сауна и парна баня, както и вземането на горещ душ в деня на процедурата не се препоръчват.

Лазерно заличаване на белези

Фракционният лазерен метод е нова ера в нехирургичното отстраняване на келоидни и хипертрофични белези по кожата.Процедурата се нарича “лазерна фракционна термолиза на белези. По време на прилагането ѝ свръх тънък лазерен лъч създава множество почти невидими за окото микроскопични пробождания в съединителната тъкан, от която се състои белега. Така се отстранява част от засегнатата т.нар “стара кожа”. Човешкото тяло реагира с незабавно бурно производство на нов колаген и еластин, както и на нови клетки, като в третираната зона се формира нова, млада и без дефекти кожа.

Лазерната CO2 фракционна терапия за премахване на белези е безопасен и контролиран метод, който стимулира човешкия организъм да замени увредената кожа (келоиден белег) с нова. Фракционният лазерен метод не изисква рехабилитационен период и няма странични ефекти. Той е доказано най-ефективният и атравматичен (деликатен към кожата) метод, познат в медицината. По време на фракционния метод се задействат всички вътрешните ресурси на организма за обновяване на проблемната зона – затова лазерната фракционна терапия е и основният и най-модерен способ за справяне с белезите след акне.

Фракционният лазер генерира лазерен лъч с дебелината на човешки косъм. Този лъч „изпарява” стотици микроскопични дупчици в съединителната тъкан, от която се е образувал белегът и създава така наречените микротермални лечебни зони (МЛЗ). По време на процедурата в един кв.см. равномерно се формират средно 2000 МЛЗ, в които стара кожа с всичките ѝ дефекти бива напълно премахната. Съседната на МЛЗ кожа остава напълно запазена, като клетките в зоната на МЛЗ започват да синтезират компоненти на нова, млада и лишена от белези кожа. Фракционният лазер е настроен така, че лъчите да достигат до по-дълбоките слоеве на кожата. Площта на третирания фотокоагулиран участък при фракционния лазерен метод е около 20% за всяка процедура, което позволява възстановяването на кожата да става много бързо, ефективно и без риск от инфекция или образуване на нова съединителна тъкан. 

Освен частичното премахване на съединителната тъкан (тъканта на келоидния или хипертрофичния белег), това „лазерно надупчване” предизвиква активен растеж на младите клетки, влакна и капиляри, които постепенно заместват тъканта на белега. Многократното повтаряне на фракционната лазерна терапия прави белега по-малък и мек, а релефът му се изравнява с нивото на кожата, като в последствие след 5-6-та процедура се заличава напълно. Препоръчителният интервал между отделните процедури е от 3 до 4 седмици.

 • подобрява текстурата,тургора и еластичността на кожата
 • възвръща гладкостта, свежестта  и устойчивостта на кожата
 • елиминира козметични дефекти по кожата (белези, стрии и др.)
 • прави кожата по-здрава, млада и красива
 • методът е приложим за зони по цялото тяло
 • минимален срок на възстановяване, с максимален възстановителен ефект (на практика няма период на възстановяване)
 • пълна сигурност при тънка и чувствителна кожа
 • възможност за провеждане на процедури при наличие на „тен” или пигментации.

 

 • Избягвайте пряко излагане на слънчева светлина.
 • Използвайте слънцезащитни козметични продукти с висока UV защита (поне 50-и фактор) в продължение на 1-2 месеца след процедурата.
 • Не използвайте разяждащи ексфолианти в рамките на седмица след процедурата.
 • На следващия ден след процедурата може да се прилага грим

За минимизират дискомфорта, по време на самата процедура нашите специалисти обдухват третираната с лазер зона с изстуден до – 20ºC въздух. Това до голяма степен намалява цялостното неразположение от процедурата.

Абсолютната безопасност на фракционния лазер и отсъствието на какъвто и да е ефект върху вътрешните органи на човека, са медицински доказани. 

Невъзможно е предварително да бъде определен точния брой процедури необходим за постигане на желания от пациента ефект. На първо място терминът „желан ефект” е много разтегливо понятие. Броят процедури е строго индивидуален и зависи от възрастта на пациента, зоната на третиране, типа кожа, особеностите на индивидуалната реакция и регенерация на тъканите, както и от сложността на крайната цел.

Специалистите ни извършват процедурата с възможно най-съвременната апаратура -ако следвате препоръките им, вероятността за странични ефекти е минимална.

Все пак най-често срещаният страничен ефект е зачервяването в третираната зона – то напомня на изгарянето на кожата, което се получава от продължително излагане на слънце – това е съвсем естествена реакция на кожата. Ако след процедурата не пазите кожата от прекомерно излагане на слънце (включително и през зимата), е възможна появата на лека хиперпигментация, която изчезва сама в рамките на няколко месеца.

VBEAM

Апаратът VBeam Perfecta е перфектния PDL лазер за лечение на розацея, премахване на пигментни и васкуларни лезии, както и за някои непигментни лезии. Лазерът е подходящ и за широк спектър от индикации – над 20. Подходящ е за всички възрасти. С него могат да се третират не само възрастни и деца, но дори бебета от 0-месечна възраст.

Уредът VBeam Perfecta е медицинска апаратура, с която успешно се лекуват розацея, някои видове хемангиоми, родилни белези, разширени капиляри по лицето и тялото, капилярни звезди, ангиоми и още много други проблеми, свързани с кръвоносните съдове. 

В сравнение с IPL устройствата, които също се използват за третиране на пигментни лезии, Vbeam Perfecta работи с по-малко дискомфорт за пациента, като постига по-добри резултати при по-малка продължителност на процедурата. Лазерът дава отлични резултати при лечение на редица неваскуларни лезии, такива са брадавици, псориазис, стрии, хипертрофични белези и белези от акне. Също така е отлична възможност за предварителна обработка, за да се подобрят резултатите след третиране с CO2.

Апаратът се използва за лечението на: 

 • Розацея
 • Телеангиектазия на лицето
 • Назална телеангиектазия
 • Бръчки
 • Вени на крака
 • Тенегнетично матиране
 • Пойкилодерма на Сиват
 • Фотоподмладяване
 • Дисхромия
 • Пигментни лезии
 • Синини от травми
 • Акне вулгарис
 • Съдови лезии
 • Зачервявания и червени петна
 • Паяковидни ангиоми
 • Белези
 • Чери хемангиоми
 • Хемангиоми
 • Разширени вени
 • Брадавици (не на лицето)
 • Стрии
 • Псориазис