Услуга
Botox
Добре познатия съюзник в борбата срещу времето. Неговите уникални ефекти се използват не само за естетични цели, но и за решение на ред медицински състояния.

Най-често се прилига за:
– изглаждане на мимически бръчки;
– Бруксизъм;
– Хиперхидроза.

Процедурите с ботулинов токсин – наричан “ботокс” е най-познатата и най-често извършваната  естетична процедура в целия свят. Поставянето на ботокс, хиалуронови филъри и други инжекционни процедури поставят началото на истинска еволюция в сферата на естетиката и дерматологията. Поставен правилно и комбиниран успешно с други инжекционни процедури, ботоксът е перфектно и дългосрочно решение в битката с преждевременното застаряване и отпускане на кожата.. Прилагането на ботокс върху фините на пръв поглед бръчици и линии ще заличат уморения вид, ще възвърнат свежия вид и младежкото излъчване на кожата и ще подчертаят нежно естествената форма на лицето. 

Първоначална консултация и тест процедура 
Dermal Lase не прави компромиси с висококачественото обслужване и индивидуалните нужди на пациентите си. Консултацията и тестът преди процедурата е от огромно значение за нас. За да сме сигурни, че процедурата е подходяща за теб и че може да се приложи ефективно и без рискове, заповядай на опознавателна безплатна eстетична консултация с нашите специалисти. Заедно ще обсъдите състоянието на твоята кожа, а ти ще можеш да зададеш всички въпроси, които те вълнуват. Експертите ни ще могат да преценят с точност  количеството и зоните на поставяне на ботокс. Те подробно ще ти разкажат за зоните на инжектиране, както и на условията, които са специфични и индивидуални за всяко лице. След консултацията, специалистите ни ще те подготви за процедурата, като дезинфекцира и почисти зоните, в които да ти постави ботокс. 

Зони на поставяне на ботокс 
Прилагаме ботокс, когато искаме да третираме мимическите бръчки в областта на горната половина на лицето:  челото (при мимиката на учудване учудване), между веждите (т.нар. „гневна бръчка”) и около очите. Бръчките около очите могат да бъдат тип „пачи крак”, които се получават при широка усмивка.

Долната половина на лицето:
Мускулите в долната част на лицето ни образуват сложна плетеница и участват в редица активности, свързани с устата ни – говор, пеене, рецитиране, дъвчене. Поставянето на ботокс в долната трета на лицето има многобройни предимства. Той се поставя в мускула Depressor anguli oris – мускул, дърпащ ъглите на устните ни надолу, което повдига цялостния вид на изражението на лицевите линии. 

Брадичка: 
Ботокс може да се постави и в брадичката, за да се коригират съкращения на мускулите, образуващи несъразмерни изкривявания при мимики. Можем да инжектираме ботокс в брадичката, за да се отпусне мускула, което също да подобри контура на лицето..

Нос:
Поставяне на ботокс в носа се прави, за да се повдигне върха на носа или когато мускулите на носа и около устата имат преплитане на влакна. Ако случаят е такъв, носът се движи надолу, сякаш се накланя. Тогава следва да се коригира така нареченият “бъни лайн” или страничните “крила” на носа.

Масетери (дъвкателни мускули):
При стискане на зъбите или в случаите, когато дъвкателните ни мускули са по-големи,лицето ни се разширява повече в долната му част.. За да подобрим това, можем да поставим ботокс в масетерите. Така овала на лицето става видимо по-слаб и с по-фина форма. 

Деколте:
Ботокс в деколтето може да се добави с техниката мезоботокс – тя се поставя с малки дози и коригира фините бръчици и линии в тази зона.

При хиперхидроза: 
При хиперхидроза, известна още като “прекомерно изпотяване”, ботокс може да се инжектира и в областта на подмишниците, дланите, стъпалата и гънките на слабините. По този начин блокираме секрецията на потните жлези за поне няколко месеца.

Методология
Ботоксът се инжектира с иглич, подобни на тези, с които се инжектира инсулин. 

Те са изключително  тънки и къси, което прави процедурата почти безболезнена. Процедурата съвсем не трае дълго и пациентите ни често не усещат кога е приключила. От страна на лекарите обаче, процедурата изисква години опит, прецизност и познание в дълбочина на свойствата на елементите на ботокса. 

Най-важното, което да знаеш преди първите си процедури ботокс:

Как точно действа ботоксът?
Ботоксът е невротоксин и блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. Така  мускулът остава в състояние на релаксация за определен период от време. Това възпрепятства образуването на нови и задълбочаването на вече съществуващи бръчици в зоната, в която се инжектира ботоксът.

Колко често се поставя ботокс?
Нова доза ботокс може да се постави след като отмине изцяло действието от първата инжектирана доза.

Когато за първи път  се прилага ботокс, действието му обикновено трае от 3 до 4 месеца.Трайността на ботокса е и индивидуална, защото зависи от възможността на организма да го разгражда. 

Кога е противопоказно да  се прилага ботокс? Може ли да се слага по време на бременност?
Ботокс категорично не  се поставя на бременни и кърмещи жени. Ако имаме случай на пациентка, поставила ботокс преди да разбере, че е бременна, не се очакват сериозни странични ефекти, но въпреки това нашите експерти препоръчват незабавна консултация с лекуващия лекар.

Ботокс не се инжектира и при пациенти,  алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки. 

Още фактори за противопоказност:

  • проблеми с преглъщането или миастения гравис
  • ако кървите много лесно
  • инфекция на мястото на приложение на ботокса
  • вирусно или автоимунно заболяване

Какво да правя веднага след поставяне на ботокс?
След процедурата нашите експерти предоставят още съвети и полезна информация. Те винаги съветват поставилите ботокс да свиват и разпускат мимическите мускули, които са били третирани – това може да се случи и чрез изпълняването на конкретни гримаси в рамките на 3 до 4 часа след процедурата – това помага за още по-равномерното и цялостното разпределение на активното вещество в третираната зона.

Какво НЕ трябва да правя след процедурата?
Заедно със специалистите ни ще изговорите всичко, което трябва да знаеш. Както винаги, те ще подходят индивидуално. Най-честите препоръки към пациентите, подложили се на ботокс, са:

  • да НЕ масажират инжектираните зони
  • да НЕ масажират инжектираните зони, нито да спят  по очи. 
  • да НЕ посещават сауна/парна баня или да взимат прекалено горещ душ в деня на процедурата.

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация на тел. 0888 0 666 51

Посочените цени са минимална и максимална за поставяне на ботулинов токсин (ботокс). Точната цена се определя и вписва в информирано съгласие по време на консултация с лекар според третираната зона, броя на поставените единици и работещия лекар.

БотоксЦена-30%
Една лицева зона  (венечна усмивка, gummy smile, lip flip, брадичка, пачи крак, гневна бръчка, чело )300 лв210 лв
Две зони зони  (венечна усмивка, gummy smile, брадичка, пачи крак, гневна бръчка, чело )500 лв350 лв
Дъвкателни мускули (бруксизъм)600 лв420 лв
Шия600 лв420 лв
Цяло лице720 лв504 лв
Против изпотяване (длани или ходила)1000 лв700 лв
Против изпотяване ( подмишници)1200 лв840 лв
*Промоционалните цени не важат за хабилитирани лица.

Клиентите за нас

nikoleta stoqnovanikoleta stoqnova
12:35 26 Jul 22
Впечатлена съм от професионализма, на д-р Шери Шефкед.Направи ми красиви, естествени устни, като преди това ме информира подробно за качеството на продукта , който използва.Препоръчвам ????
Lubomira MilushevaLubomira Milusheva
19:21 19 Mar 22
Много съм доволна и горещо препоръчвам ???? ползвам услугите им от повече от година и всеки път срещам изключително мило и професионално отношение.. Винаги са на среща, връщат обаждания ако се наложи, напомнят ми за часове.. А за Биби нямам думи ???? страхотна, лъчезарна, търпелива и прекрасен професионалист ???? ????
Iva IvanovIva Ivanov
20:09 24 Nov 21
Доста съм впечатлена от силните резултати още от първата процедура. По принцип имам чувствителна светла кожа. Цвети ми отдели доста внимание, според мен усети притеснението ми от минали почти безуспешни процедури на други места. Предразположи ме и определено се почувствах като специален клиент, изслушвайки ме и отделяйки ми необходимото време без да ме “претупва”. Съчетах даже по-добри резултати от очакваното с добре прекарано време и нямам търпение до следвщата процедура! Не съм имала никакви странични ефекти, което се дължи не само на добра апаратура, но и на персонал, който знае как да я използва според клиента.Thumbs up!
Desislava TrifonovaDesislava Trifonova
17:50 16 Mar 21
Любимото ми място, където се чувствам обгрижена и красива, заобиколена от мили, позитивни и много енергични хора! Изключително професионално отношение и висококачествена апаратура!С огромна благодарност и много обич към д-р Сара Яворова!
Eleonora SaparevskaEleonora Saparevska
11:09 11 Mar 21
Умело подбрания екип от млади лекари в съчетание със съвременна и иновативна техника, водят до високи резултати и дълготраен ефект. В сравнение с други центрове и студия, предлагащи този набор от услуги, извършвани от козметици, разликата е огромна! Горещо препоръчвам д-р Евелина Арнаутска - изключително добре подготвен, знаещ и можещ лекар!
js_loader

Запази час за професионална консултация

Висок клас естетични и апаратни процедури